Focar de hepatită la Bacău

0
90

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău are în supraveghere 12 focare noi de hepatita A, toate localizate în şcoli din mediul rural, 84 de persoane fiind diagnosticate cu această maladie denumită şi ‘boala mâinilor murdare’.

 

Numai în această săptămână în Secţia de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Bacău au fost internate 19 persoane, în marea majoritate copii, suferind de hepatită A.

La nivelul judeţului ‘au fost diagnosticate până în prezent un total de 80 cazuri de elevi suferind de această maladie’, a declarat pentru AGERPRES Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al DSP Bacău.

 

Ea a precizat că mai există şi un focar constatat la o familie, în care trei copii şi un adult sunt infectaţi cu virusul hepatitei A.

Elevii care au ajuns la o unitatea medicală băcăuană pentru tratament sunt din comunele Plopana, Măgireşti, Odobeşti, Blăgeşti, Onceşti şi Strugari, zone în care populaţia are un nivel de trai sub media pe judeţ, conform datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Bacău.

 

‘Toate focarele sunt monitorizate, însă, atenţia este îndreptată în egală măsură în aceste zile şi către persoanele care au intrat în contact cu bolnavii’, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Bacău.

 

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments