Fratele lui Omar Hayssam a fost extrădat. El a fost prins în Turcia

0
78

Fratele lui Omar Hayssam a fost extrădat, informează B1 TV.  El a fost reperat în Turcia și, ulterior s-au demarat procedurile de extrădare. Omar Mahmoud se află acum în custodia Poliție Române. El fost condamnat la cinci ani de închisoare  pentru că l-a ajutat pe Hayssam să fugă din România.

 

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Persoana în cauză a fost condamnată la data de 07.10.2014 de către magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cf.  art. 33 al. 2 lit. a din Legea 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului. Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și a celorlalte agenții de aplicare a legii, cu competențe în domeniu”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

 

La sfârşitul lunii noiembrie 2007, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism i-au trimis în judecată pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam din ţară, şi pe Mukhles şi Mahmoud Omar, frații lui Omar Hayssam, pentru că, în perioada 23-30 iunie 2006, au planificat şi înlesnit ieşirea frauduloasă din România a sirianului, deşi cunoşteau că acesta a fost trimis în judecată pentru acte de terorism, prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire în Irak, în martie 2005, a jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments