Gheorghe Nichita despre valul de anchete DNA: „Justiţia trebuie să funcţioneze independent, să nu fie bănuită de jocuri politice”

0
54

Lupta împotriva corupţiei nu trebuie să se transforme într-un pretext pentru a se regla conturile între principalii actori politici. Președintele PSD Iași, Gheorghe Nichita, spune că îi pare „foarte rău” pentru ministrul demisionar al Finanţelor, Darius Vâlcov, arată RFI.

 

Gheorghe Nichita subliniază că „s-a vorbit foarte mult, mai ales în ultimii ani, despre independenţa justiţiei. A fost chiar o temă de campanie electorală. Toate partidele politice importante din România prin reprezentanţii lor au spus că vor garanta independenţa justiţiei. Aici e foarte puţin de vorbit, pentru că trebuie să lăsăm justiţia să-şi facă treaba. Sigur, sunt anumite nuanţe, pentru că justiţia trebuie să funcţioneze într-adevăr independent, să nu fie sub nici o formă suspectată, bănuită că face parte din vreun joc politic. Asta îmi doresc foarte mult şi eu”.

 

Vicepreşedintele PSD declară că lupta anticorupţie nu trebuie folosită în scopuri politice: „În campania care tocmai s-a încheiat în toamna anului trecut, cea de la prezidenţiale mi-aduc aminte că unii analişti politici, chiar oameni din mass-media au spus la momentul ăla că DNA a arbitrat cumva lupta politică. Suna foarte urât, suna cumplit. Eu cred că lupta împotriva corupţiei nu trebuie să se transforme într-un pretext pentru a se regla conturile între principalii actori politici. Aceste suspiciuni trebuie înlăturate complet”.

 

„Asistăm de mai mulţi ani de zile la telejustiţie, oameni politici chemaţi la audieri, care deja sunt condamnaţi la televizor, chiar înainte de a fi trimişi în judecată. Această prezumţie de nevinovăţie eu aş vrea foarte mult să nu fie doar o simplă lozincă”, afirmă el.

 

(Sursa: rfi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments