INCREDIBIL! Scandal de PLAGIAT în Rusia. Putin acuzat că a copiat discursul lui Hitler când a anexat Crimeea

0
88

Un scandal uriaş de plagiat a izbucnit în Rusia, după ce s-a descoperit că Vladimir Putin a susţinut un discurs cu ocazia anexării Crimeii, pe 18 martie 2014, care seamănă izbitor de mult cu alocuţiunea lui Adolf Hitler din 1 septembrie 1939, când Germania a invadat Polonia şi a anexat regiunea Danzig.

 

Euromaidan Press a realizat o comparaţie a celor două discursuri, cel ţinut de liderul nazist marcând începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

„În inimile şi minţile oamenilor, Crimeea a fost întotdeauna o parte inseparabilă a Rusiei”, a spus Putin în discursul de anul trecut, în timp ce Hitler subliniat, în 1939, că „Danzig a fost şi va fi un oraş german. Coridorul a fost şi va fi german”.

 

Istoria comună şi cultura reprezintă, de asemenea, două puncte atinse atât în cuvântarea liderului rus, cât şi în cea a lui Adolf Hitler.

 

„Pentru a înţelege motivul din spatele acestei mişcări, este suficient să cunoaştem istoria Crimeii, să cunoaştem ce au însemnat intotdeauan Rusia şi Crimeea una pentru cealaltă. În Crimeea, totul vorbeşte despre istoria şi mândria noastră comună”, a precizat Valdimir Putin.

 

„Ambele teritorii (Danzig şi Coridorul polonez – n.red.) datorează dezvoltarea culturală exclusiv poporului german”, a atras atenţia şi Hitler, la începutul războiului.

 

Şi problematica istorică a fost abordată în ambele discursuri. Preşedintele rus a punctat că „odată ce prăbuşirea Uniunii Sovietice a fost legalizată, toată lumea a uitat de Crimeea şi Sevastopol (…). Am auzit locuitori ai Crimeii spunând că în 1991 au fost predaţi ca un sac de cartofi. Este greu să negi acest lucru”.

 

Şi Hitler a pus accent pe locuitorii teritoriului polonez, menţionând că „timp de mai multe luni am suferit de pe urma torturii, o problemă pe care a creat-o Tratatul de la Versailles, o problemă care s-a deteriorat până când a devenit intolerabilă pentru noi”.

 

De asemenea, teritoriile pierdute au făcut şi ele parte din cuvântările celor doi lideri.

 

„Tratatul de la Versailles nu e lege pentru noi. Semnătura a fost smulsă de la noi cu pistolul la tâmplă şi cu ameninţarea că milioane de oameni vor muri de foame. Apoi, acest document, cu semnătura noastră obţinută cu forţa, a fost proclamat drept o lege supremă”, a acuzat Adolf Hitler.

 

La rândul său, Vladimir Putin a spus că „doar după ce Crimeea a sfârşit ca parte a altei țări, Rusia a realizat că nu a fost doar furată, ci jefuită (..) Această ţară a trecut prin vremuri atât de grele încât a fost incapabilă să îşi protejeze interesele”.

 

Totodată, liderul de la Moscova a spus că „s-a încercat mereu şi mereu că ruşii să fie privaţi de amintirea istorică, de limba lor, au fost asimilaţi cu forţa”, în timp ce Hitler a acuzat că „minorităţile germane au fost tratate rău, în cea mai jalnică manieră”.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments