Iohannis: 'Minorităţile din România sunt discriminate pozitiv'. E bine sau nu?

0
207

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-un interviu acordat televiziunii publice în cadrul unei emisiuni în limba germană că minorităţile din România sunt discriminate pozitiv. El consideră că acest lucru reprezintă o valoare a societăţii române şi că trebuie prezervat.

„Eu zic că România are un fond foarte valoros prin organizaţiile minorităţilor sale şi acest fond trebuie păstrat. Nu peste tot în Europa întâlnim această situaţie, şi anume că minorităţile beneficiază de discriminare pozitivă, fiind reprezentante în Parlament sau având posibilitatea de participare la alegerile locale. Reprezintă un fond valoros de care dispune România şi care trebuie păstrat”, a declarat Klaus Iohannis, într-un interviu pentru emisiunea în limba germană Akzente de la postul public de televiziune.

Întrebat de moderatoare despre sintagma „discriminare pozitivă”, Iohannis a răspuns „da, chiar aşa, există în lege”.

În cadrul emisiunii dedicată minorităţii germane, Klaus Iohannis a vorbit despre importanţa acesteia, despre viitorul său în România dar şi despre rolul său de ‘punte’, de ‘legatura puternica’ în relaţiile cu Berlinul, informează ziare.com.

 

 

 

 

 

 

Sursa: obiectiv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMetoda accidentul continuă să facă victime credule: patru escroci au fost reţinuţi după ce au tras ţepe de 170.000 de lei
Articolul următorNouă persoane, rănite în urma unui atac cu un cuţit, într-o gară din China
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments