Localnicii unei comune ieșene ignoră avertismentele autorităților, continuând să otrăvească sursele de apă cu gunoi de grajd

0
74

Localnicii unei comune din județul Iași ignoră avertismentele autorităților și continuă să otrăvească sursele de apă cu gunoi de grajd. Deși în zonă a fost construită o platformă din beton pentru dejecțiile de la animale, sătenii continuă să le depoziteze direct pe câmp.

Comuna Grajduri este una dintre cele nouă localități din județul Iaşi care au beneficiat de fonduri de la Ministerul Mediului pentru amenajarea unei rampe de gunoi de grajd. Și asta după ce, în urma unor studii, a reieșit că depozitarea dejecţiilor de la animale direct pe pământ a dus la infestarea surselor de apă cu nitrați și nitriți. Pericolul nu este conștientizat, însă, și de localnici.

 

Reprezentanţii primăriei vor demara o campanie de informare pentru a-i convinge pe săteni să folosească noua platformă.

 

Pentru amenjarea rampei de gunoi din comuna Grajduri s-au investit 168 de mii de lei. O parte din bani a venit de la Ministerul Mediului. Ca să protejeze pânza freatică, din 2008 și până acum, guvernul a alocat 60 de milioane de euro, bani europeni, pentru construirea la nivel national a 61 de rampe de depozitare a resturilor animaliere.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments