Mai ai pe acasă BANCNOTA de 2000 de lei cu ECLIPSA din 1999? Te poți ÎMBOGĂȚI cu ea!!!

0
117

Eclipsa parţială de soare de vineri, 20 martie, le-a adus aminte românilor de unul din cele mai spectaculoase fenomene astronomice la care au asistat, eclipsa de soare totatală din 1999 şi care a stârnit numeroase controverse de-a dreptul apocaliptice.

Eclipsa totală de soare din 11 august 1999 a fost ultima eclipsă de acest gen din secolul XX şi a avut cei mai mulţi observatori din întreaga lume. Evenimentul s-a petrecut la graniţa cu noul mileniu, iar acest lucru a dus la stârnirea a numeroase controverse şi conspiraţii, preziceri apocaliptice, cauzate de frica de necunoscut.

La 2 august 1999, pentru comemorarea Eclipsei totale de Soare din 11 august 1999, Banca Națională a României a emis o bancnotă din polimeri cu valoarea nominală de 2.000 de lei,  aceasta fiind prima bancnotă din polimeri emisă de România și totodată prima bancnotă din polimeri emisă în Europa.

 

Bancnota a ieşit din circulaţia odată cu trecerea la RON, însă în prezent, ea a devenit vedetă pe internet şi este achiziţionată cu succes de colecţionari.

Oferta nu este deloc mică, iar preţul de la care porneşte licitaţia începe de 5 lei şi poate continua până la 400 de lei, în cazul bancnotelor ieşite în ediţie limitată şi care se identifică prin seria 001A.

 

 

 

 

 

 

Sursa: spynews

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAvocata Alinei Bica, eliberată: Udrea a avut dreptate cu privire la condițiile grele din pușcărie
Articolul următorRomânia, în finala Trofeului Carpați, după 27-19 cu campioana mondială Brazilia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments