Pașcaniul rămâne FĂRĂ POLITICIENI. Consilierii locali, primarul și parlamentarii, SUSPECȚI DE ACTE DE CORUPȚIE

0
67

Consilierii locali pășcăneni din mandatul 2004-2008, fostul primar Neculai Rățoi și actualul primar Dumitru Pantazi sunt suspectați că împreună cu câțiva funcționari publici au constituit un grup infracțional pentru a șterge ilegal datoria pe care societatea AgroComplex Lunca Pașcani o avea către municipalitate, informează NewsPascani.com.

 

Procurorii DNA fac referire, în citațiile emise către cei care au votat această hotărâre sau au participat la elaborarea sa, la legea 78/2000, pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea actelor de corupție.  Mai exact, art.13^2 din acest act normative, în care se prevede că infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice prin care se obține pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, este adus în discuție de  organele de urmărire penală.

 

Limitele pedepsei prevăzute pentru această infracțiune sunt mari și ar trebui să dea de gândit celor chemați săptămâna viitoare la DNA în calitate de suspecți. Aceștia riscă între 3-15 ani de închisoare, însă datorită faptului că fapta a fost comisă de mai mult de două persoane, ceea ce constituie o circumstanță agravantă conform art. 77 NCP, la pedeapsa principal se va mai adăuga un spor.

 

Din primele informații reiese că anchetatorii doresc să afle dacă suspecții au fost supuși la presiuni politice sau ierarhice pentru a vota sau elabora proiectul de hotărâre ce ștergea în alb datoriile SC AgroComplex Lunca Pașcani SA, firmă a cărei acționar majoritar este primarul Dumitru Pantazi.

 

Conform avocaților ce au stat de vorbă cu NewsPascani.com pe această speță, cei chemați la DNA în calitate de suspecți se pot aștepta ca în perioada următoare procurorii să instituie sechestru asigurator pe bunurile mobile și imobile pe care le dețin, în cuantumul prejudiciului produs. Conform datelor din procesul civil dintre Primărie și AgroComplex Lunca Pașcani SA, prejudiciul era în 2014 estimat de Serviciu de Finanțe Publice Locale la suma de 2,7 milioane de lei.

 

Tot aceștia au mai explicat că indiferent dacă hotărârea emisă a fost atacată de prefect și declarată ilegală de instanțe, fapta celor suspectați de DNA rămâne deoarece infracțiunea s-a produs, iar scopul urmărit de suspecți, ca AgroComplex Lunca Pașcani S.A. să nu plătească sumele datorate, a fost atins.

 

Juriștii au declarat că fără a cunoaște dosarul, dar văzând cine anume este implicat în el,  este posibil ca țintele procurorilor în această anchetă să fie suspecții cei mai grei, adică: deputatul Neculai Rățoi, senatorul Florin Constantinescu și primarul Dumitru Pantazi.

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments