Percheziţii DNA la Primăria Botoşani şi societatea Modern Calor

0
115

Serviciul Suceava al DNA efectuează cercetări într-o cauză privind comiterea unor infracțiuni privind utilizarea fondurilor alocate de la bugetul U.E. cu ocazia lucrărilor de reabilitare a reţelei termice din Botoşani.

 Se va verifica dosarul de atribuire a contractelor de achiziții publice în cadrul proiectelor:  „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, precum și  „Parc Regional de Agrement Turistic şi Sportiv – Cornişa Botoşani”. Infracţiunile suspicionate sunt de trafic de influenţă, luare de mită, abuz în serviciu, dare de mită, conflict de interese, etc.

În Botoșani și Suceava se desfășoară concomitent un număr de 8 percheziții, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale implicate în derularea proiectelor. În cauză se efectuează cercetări față de un număr de 5 suspecți (4 persoane fizice și o persoană juridică), ale căror nume vor putea fi comunicate către mass-media după aducerea la cunoștință a calității procesuale și după audierea acestora.

De asemenea, se procedează la ridicarea de documente care interesează cauza de la PRIMĂRIA mun. Botoșani și de la sediul SC MODERN CALOR SA. Botoșani.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: monitorul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments