Plantele şi ceaiuri care te ajută să scapi de BALONARE!

0
2303

Balonarea este o problemă supărătoare dar mai ales stânjenitoare în anumite situaţii, din cauză că provoacă un disconfort general continuu organismului nostru.

Dacă şi tu ai frecvent senzaţia că mai ai un pic şi explodezi, înseamnă că remediile noastre vin tocmai la fix. Apărute în cadrul digestiei, gazele la stomac sunt favorizate de mâncatul pe fugă, de vorbitul în timpul mesei, de anumite alimente (fasole, varză), dar şi de unele probleme de sănătate (constipaţie, colon iritabil).

Atunci când nu sunt eliminate, gazele duc la apariţia balonării, care poate da disconfort şi durere abdominală. Ca să nu ajungi acolo, îţi spunem noi ce remedii poţi încerca. În acest caz, fitoterapeuţii te sfătuiesc să foloseşti plantele carminative, adică acele remedii care favorizează eliminarea gazelor intestinale.

Indiferent de cât de grăbită este viaţa cu noi sau de cât de intens este ritmul pe care ni-l impunem, hrana trebuie mestecata bine. În acest timp furculiţa, cuţitul sau lingura trebuie lăsate pe masă. Astfel, misiunea stomacului de a digera se simplifică, cresc şansele ca o bună parte din vitaminele şi mineralele din alimente să fie absorbite şi scade riscul balonării.

Câteva vizite la medicul dentist pentru rezolvarea problemelor danturii, acolo unde este cazul, reprezintă un alt pas important pentru a avea o digestie corectă şi chiar pentru a avea o inimă sănătoasă (se ştie că multe dintre infecţiile dentare netratate la timp sabotează sănătatea organelor vitale).

Băuturile carbogazoase inofensive din punct de vedere caloric precum apa minerală sau sifonul ori cele ce au calorii precum sucurile sau berea trebuie evitate de persoanele care au probleme cu balonarea. De asemenea, lichidele nu trebuie consumate în timpul mesei.

Un ceai digestiv doar din plante ecologice, călduţ poate avea efecte extrem de benefice, pe termen lung.

  “Poftă bună, mulţumim şi la masa nu vorbim!” este o veche învăţătura pe care fiecare dintre noi a auzit-o cel puţin o dată în copilărie.

Chiar şi în secolul vitezei, acest comportament trebuie respectat. Vorbind, se ingerează pe lângă bolul alimentar şi aer. Deci, tăcerea mai scade un termen în ecuaţia balonării.

Pentru a evita riscul abdomenului umflat, fructele trebuie consumate între mese, pe stomacul gol, şi nu la sfârşitul mesei, pe post de deşert. Introducerea cerealelor integrale neîndulcite în dieta zilnică este un pas important pentru menţinerea tranzitului intestinal la cote optime.

Ceaiul de lemn dulce, un remediu naturist pentru balonare

Dacă ai frecvent probleme cu balonarea, ceaiul de lemn dulce nu ar trebui să îţi lipsească din casă. Fie îl cumperi simplu, fie cauţi ceaiuri speciale pentru digestie, în a căror compoziţie îl poţi găsi. Aroma inconfudabila şi gustul dulce îl fac un remediu naturist uşor de îndrăgit. Ceaiul te scapă în scurt timp de senzaţia de burtă umflată şi îmbunătăţeşte digestia. În plus, rădăcină de lemn dulce are propietati calmante, astfel că te relaxează şi îţi oferă o stare de bine.

Coriandrul calmează spasmele

Contra gazelor intestinale, îţi sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul şi maghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul îl bei pe parcursul unei zile.

Din fenicul, prepara o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte, din care bei câte puţin, după mesele principale. Tot sub formă de infuzie, poţi consuma maghiranul, din care ai nevoie de o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Poţi bea câte trei infuzii de măghiran pe zi.

Infuzia de păpădie

Ceaiul de păpădie are efecte diuretice, astfel că favorizează eliminarea lichidului în exces din organism. De asemenea, stimulează funcţiile bilei, astfel că anumite alimente nu îţi vor mai crea neplăceri după masă. Gustul infuziei nu te va încânta, însă se număra printre cele mai bune remedii pentru burta umflată. Consumă o cană de ceai de păpădie pe zi, mai ales dacă balonarea a devenit o senzaţie tot mai prezenta în viaţa ta.

Cărbunele, bun absorbant

Cărbunele medicinal are o mare putere de absorbţie, calitate care îl recomandă ca remediu eficient în eliminarea gazelor intestinale. Poţi lua câte două comprimate pe zi, la nevoie. Preventiv, înainte de a mânca alimente care balonează (mazăre, fasole, varza, linte), poţi lua o capsulă.

Atenţie! Nu lua cărbunele medicinal în combinaţie cu alte medicamente (le scade eficienţa), ci la o distanţă de cel puţin două ore.

Apă caldă cu lămâie, printre cele mai bune remedii pentru burta umflată

Nu mai este o noutate faptul ca lămâia îmbunătăţeşte digestia şi ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ajutându-ţi enorm ficatul. Aşadar, atunci când eşti balonata, consuma cu încredere o ceaşcă cu apă caldă şi suc de lămâie.

Pune pe foc 200 ml de apă, aşteaptă să ajungă în punctul de fierbere, apoi adăugă o lămâie tăiată felii. Lasă lichidul să se răcească puţin, apoi serveşte-l cu miere. Poţi să presari şi puţină scorţişoară. Acest remediu naturist îţi oferă o stare plăcută de linişte interioară, calmează senzaţiile iritante de la nivelul stomacului şi al intestinului şi, în plus, îţi întăreşte sistemul imunitar.

Ghimbirul previne balonarea

Rădăcina acestei plante stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimina gazele intestinale.

Poţi consuma planta atât în stare proaspătă (mesteci o jumătate de felie), cât şi sub formă de ceai (fierbi 10 g de ghimbir în 300 ml de apă, timp de zece minute, trei căni pe zi), capsule (două pe zi) sau de tinctura (o linguriţă de tinctura diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi).

Ceaiul de mentă, un remediu aromat pentru burta umflată

Infuzia de mentă este excelentă pentru momentele când ai crampe abdominale. Aceasta elimina stresul şi calmează sistemul digestiv, îmbunătăţind ritmul digestiei. Dacă ai la îndemână plante bio, rezultatele vor fi mult mai bune. Prepara infuzia că de obicei, punând un pliculeţ sau o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Lăsă deoparte 10-15 minute, după care strecoară şi consuma ceaiul neîndulcit sau îndulcit cu miere.

Uită de toate neplăcerile pe care ţi le creează balonarea şi foloseşte cu încredere aceste remedii pentru burta umflată, care îţi asigură o digestie mai eficientă.

Ce mai poţi încerca

Ia înainte de masă o linguriţă cu puţină pulbere de chimen.

Bea dimineaţa şi seara apă cu argila (o lingură de argila la 300 ml de apă; se lăsă de seară până dimineaţa).

Compresele abdominale cu bitter suedez.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: caplimpede

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSecretele bărbaților: 5 semne care demonstrează că minte de îngheață apele
Articolul următorUPA, prezentă la conferința „Identitate, etnicitate, etnocentrism, naționalism, în contextul actual al Uniunii Europene”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments