Premierul de la Chișinău: ,,România este un partener strategic pentru Republica Moldova”

0
58

Premierul de la Chișinău, Chiril Gaburici, a declarat că România este un partener strategic pentru Republica Moldova și că își dorește o relație sinceră cu Bucureștiul.

 

În cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Marius Lazurcă, prim-ministrul Gaburici a mulțumit României pentru pentru sprijinul oferit în realizarea proiectelor bilatererale. ,,Guvernul pe care îl conduc și-a propus continuarea reformei în justiție, combaterea corupției, creșterea economică și claritate în sistemul financiar-bancar. Îmi doresc o relație sinceră cu România, avem nevoie de acest suport prietenesc în drumul nostru spre Uniunea Europeană”, a subliniat Gaburici.

 

La rândul său, diplomatul de la București a spus că România rămâne ferm angajată în dezvoltarea dialogului politic şi a cooperării concrete cu Chișinăul.

 

Marius Lazurcă și Chiril Gaburici au trecut în revistă principalele proiecte realizate, dar și cele care urmează să fie puse în aplicare în Republica Moldova cu sprijinul României. Este vorba despre gazoductul Iași-Ungheni și infrastructura energetică, asistenţa medicală urgentă SMURD și proiectele de interconexiune de transport și reconstrucţie a podurilor peste Prut.

 

 

 

(Susra: infoprut.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments