Profilul tău de Facebook poate fi accesat de orice angajat al reţelei fără a avea nevoie de parolă!

0
62

Profilul tău de Facebook poate fi accesat de orice angajat al reţelei, fără ca el să aibă nevoie de parolă pentru a face acest lucru.

Directorul unei case de discuri a avut o interacţiune ciudată cu unii angajaţi ai Facebook de curând. Paavo Siljamäki era la birourile celor de la Facebook unde i se prezentau metode prin care poate folosi mai bine reţeaua socială. La un moment dat, Paavo este întrebat dacă poate fi vizualizat profilul lui. Fiind de acord cu acest lucru, directorul casei de discuri a fost surprins când a văzut angajatul Facebook accesându-i profilul fără a avea nevoie de nicio parolă.

Mai mult decât atât, nicio informaţie legată de acest lucru nu i-a fost furnizată de reţeaua socială. Dacă nu ar fi asistat la această întâmplare, Paavo nu ar fi ştiut niciodată că un inginer Facebook i-a accesat profilul. Evident, acest lucru l-a făcut să se întrebe câţi dintre angajaţi au această posibilitate, care sunt regulile şi când pot ei vizualiza profilul.

După cum scriu cei de la VentureBeat, privilegiile acestea pe care le au unii angajaţi fac parte din serviciul de asistenta a clienţilor, iar activitatea este monitorizată constant. Foarte important este că orice accesare de acest fel necesită acordul utilizatorului. Cei de la Facebook au declarat că un abuz de putere într-o astfel de situaţie este cea mai uşoară metodă ca un angajat să fie concediat. Astfel, este foarte puţin probabil că situaţii mai puţin plăcute să se ivească din această cauză.

 

 

 

 

 

Sursa: caplimpede

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMama lui PONTA către ziariști: ”Chiar vreți să ne BATEM?”
Articolul următorCât de bun a fost Alexandru cel Bun? Zece lucruri neştiute despre cel mai abil dintre domnitorii moldoveni, care a iubit pacea, dar nu a avut noroc la neveste
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments