Putin, lins de urs: Cel mai frumos cadou de 8 martie pentru femeile din Rusia

0
371

O revistă rusă deţinută de stat a pus pe copertă o imagine a preşedintelui Vladimir Putin, lins de un urs cu floare roz la ureche. Numărul astfel împodobit a fost scos în onoarea Zilei Internaţionale a Femeii, scrie The Independent.

Revista este lansată de aripa tânără a partidului de guvernare Rusia Unită. Pe copertă numărului scos de 8 martie, Putin zâmbeşte în timp ce este lins pe faţă de un urs care poartă o floare roz la ureche.

Putin poartă un costum negru şi zâmbeşte lângă un buchet pestriţ de flori. Imaginea este însoţită de urarea: „8 martie fericit, fetelor!”.
 

Ursul este un simbol al Rusiei şi este folosit în caricaturi, articole şi piese de teatru încă din secolul XVI, scrie sursa citată. Deseori, Occidentul a folosit acest simbol pentru a sublinia trăsături mai puţin favorabile ale Rusiei, cum ar fi brutalitatea sau stângăcia.

 

Revista nu explică de ce Putin şi ursul care îl însoţeşte ar avea vreo legătură cu Ziua Internaţională a Femeii, însă presa rusă a sugerat că plasarea buchetului de flori lângă urs ar însemna că este vorba despre o femelă.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments