Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean Tulcea. Pacienţii veniţi la tratament au dat nas în nas cu o asistentă beată

0
160

Bolnavii care au mers, miercuri seara, să-şi facă tratamentul la un centru de permanentă din Tulcea au avut parte de o surpriză deloc plăcută.

Asistenta de serviciu mirosea puternic a alcool şi cu toate acestea insistă să le facă injecţii unor copii. A recunoscut că a băut, dar a ţinut să precizeze că a făcut asta în timpul ei liber, cu puţin înainte să vină la cabinet.

Până la urmă, asistenta băută a fost dusă la poliţie. Bolnavii au primit îngrijiri de la un alt cadru medical, chemat de urgenţă de acasă.

Femeie: Dumneavoastră aţi consumat alcool.

Asistenta: Nu cred!

Femeie: Cum puteţi să faceţi la un copil sau la un om o injecţie, când dumneavoastră aţi consumat alcool, mirosiţi rău de tot. Nu ţi-e ruşine, de ce închizi, te fereşti?

Asistenta avea însă toate motivele să se ferească. „Este într-o stare avansată de ebrietate,miroase, dar nu poate să vorbească, nu poate să lege două cuvinte”, a spus mama unui copil.

Câteva mame veniseră cu copiii la tratament. Cei de la Spitalul Judeţean le-au îndrumat acolo, pentru că este singurul centru de permanentă. De serviciu era însă o singură asistenta – cea care băuse.

„Copilul are injecţii din 12 în 12 ore cu gentamicina. Ghinionul omului care a intrat înaintea mea, a spus „Doamna, nu-i faceţi copilului injecţie pentru că e foartă beată doamnă” şi abia îşi târâia săracul piciorul, abia pleca de aici”, a mai spus mama copilului.

Iniţial, femeia a negat vehement că ar fi băut, însă până la urmă a recunoscut.

Asistenta medicală: Mai devreme, nu acum, acum recent, nu acum.

Reporter: Mai devreme ce înseamnă?

Asistenta medicală: Nu ştiu, în timpul meu liber, în afara programului…

În continuare, însă, a insistat să i se permită să îi injecteze pe micuţi, fără să realizeze că dacă ar greşi le-ar putea provoca probleme grave de sănătate, inclusiv paralizie.

Pacienţii au fost îngrijiţi, după ce o altă asistenta a fost chemată de acasă. Asistenta băută lucrează de ani buni la Spitalul Judeţean Tulcea, iar de curând s-a angajat şi la acest cabinet.

„A fost recomandată, i-am făcut contract de muncă pe data de 9 martie”, a spus Violetă Iancu, şefa asistenţei medicale.

În vârstă de 49 de ani, femeia risca să îşi piardă locul de muncă. Miercuri seară a fost condusă la poliţie, ca să dea explicaţii, iar joi le va da lămuriri şi şefilor, dar şi direcţiei pentru sănătate publică.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRusia ameninţă Ţările Baltice
Articolul următorVIDEO. Chinezii au construit un "zgârie-nori" de 57 de etaje în doar 19 zile. Cum arată construcţia record
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments