Soluţia găsită în Bacău pentru câinii străzii. Campania gratuită lansată de voluntari şi autorităţile locale

0
99

Voluntarii din Bacău, împreună cu autorităţile, caută soluţii pentru câinii de pe străzi. Şi cum eutanasierea nu este acceptată de iubitorii de animale, încearcă să oprească sursă din care apar mereu alţi şi alţi maidanezi.

Ca să nu mai existe căţeluşi abandonaţi la întâmplare de cei care nu şi-au castrat animalele din bătătură, au lansat o campanie de sterilizare a câinilor din oraş şi din împrejurimi.

Cei care nu susţin eutanasierea în masă a maidanezilor, pledează pentru sterilizarea lor şi responsabilizarea stăpânilor de câini, care obişnuiesc să arunce puii la colţ de stradă.

Aşa că iubitorii de animale din Bacău, sprijiniţi de o fundaţie americană şi de primărie, au lansat o campanie de sterilizare şi microcipare gratuită a câinilor cu stăpân. În plus, voluntarii vor să îi convingă pe oameni ca şi ei pot contribui la rezolvarea problemei maidanezilor prin adopţie.

Laura Mardare, voluntar: „Scopul campaniei este să sterilizăm câinii cu stăpân şi în felul acesta să oprim abandonul.”

Începând de luni, timp de o săptămână, cel puţin 300 de câini vor fi incluşi în această acţiune. Iar stăpânii lor trebuie să se mobilizeze şi să-i aducă la fosta grădina zoologică din parcul oraşului, acum desfiinţată.

Alina Bulciu, voluntar: „Medicii veterinari sunt foarte bine pregătiţi, operaţiile sunt foarte mici, noninvazive, câinii nu necesită recuperare postoperatorie. Noi speram să vină cât mai mulţi.”

Organizatorii îşi propun ca până la sfârşitul anului să sponsorizeze o mie de sterilizări gratuite în Bacău.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments