Sosia lui Moroşanu, la Coarnele Caprei: Lovitura preferată a „Ciobanului” din K1: „Să-i dau o cioată”

0
2121

Alternează mulsul oilor cu antrenamentele. Bogdan Năstase, un tânăr din Coarnele Caprei, s-a înscris în clubul lui Cătălin Moroşanu şi a făcut deja senzaţie în ring. „Când intru în ring, ce-o fi o fi! Ori eu, ori ăla cu care mă bat”, este crezul său în luptă.

 

Ionuţ Bogdan Năstase este un tânăr de 21 de ani, din comuna ieşeană Coarnele Caprei, care provine dintr-o familie de ciobani şi care a decis în urmă cu un an şi jumătate să devină luptător K1.

 

Inspirat de idol

„Mă uitam la televizor, la meciurile de K1 ale lui Cătălin Moroşanu, şi am zis că vreau să încerc şi eu. După câteva ezitări, m-am ambiţionat şi-am zis: «Fie ce-o fi, mă duc!» Am venit la sală şi m-am înscris. La început, normal, toţi erau mai buni decât mine. Eu, ca la stână, «dă-i cu cioata»! Nu prea îmi ieşea nimic, luam bătaie… Dar nu am cedat. M-am ambiţionat şi am continuat să mă pregătesc. În paralel, eu merg la ţară, îi ajut pe ai mei cu stâna, mulg oi… K1 se împacă foarte bine cu meseria de cioban!“, îşi începe povestea Bogdan.

 

 

Bogdan Năstase are pumnul greu, oţelit la stână

Le-a stricat petrecerea

Foarte ambiţios, Bogdan Năstase a obţinut mai multe rezultate remarcabile, deşi nu are experienţă foarte mare în K1. „După patru luni de antrenament, am fost la o gală la Bucureşti şi le-am luat centura, deşi nu era pentru mine! Trebuia să mă lupt doar două meciuri. După ce le-am câştigat, mi-au zis că trebuie să mă mai bat cu cineva. L-am bătut şi pe ăla. Ţin minte că aveau pregătit tort, şampanie, ăla era odihnit, nu mai luptase. Dar nu ştiau cu cine se pun! L-am bătut ş i-am luat centura! După meci au dispărut ăia cu tortul şi cu şampania. Ei erau pregătiţi să sărbătorească victoria ăluia! În noiembrie 2014, am luat medalia de bronz la Campionatul European de K1, din Lituania, la categoria 75 kg“, îşi aduce aminte cu plăcere Bogdan.

 

„Cioban sunt, cioban voi fi şi în ring!“

Bogdan se mândreşte cu faptul că este cioban şi spune că la fel va lupta şi în ring: „Sâmbătă, pe 7 martie, lupt în prima gală televizată. Voi lupta cu Alex Filip, un poliţist din Constanţa. El face de vreo 11 ani karate, de vreo 7 ani face K1. E şmecher tare! Dar pe mine nu prea mă interesează asta. Nu m-apuc eu să studiez meciurile lui, să văd cum luptă. Nu! Eu de-abia aştept să intru cu el în ring! O să fie un meci frumos, o să vedeţi! Cioban sunt, cioban voi fi şi în ring! Nu mă tem de nimeni! Mă pregătesc de câteva luni pentru acest meci şi ce-o fi, o fi! Cum o vrea Dumnezeu!“

 

 

„Vreau să ajung ca Moroşanu!“

Bogdan nu ascunde faptul că idolul său în K1 este Cătălin Moroşanu şi spune că îşi doreşte să ajungă cel puţin la fel de bun şi de cunoscut precum „Moartea din Carpaţi“.

„Îmi plac mulţi luptători de K1. De la noi, îmi place cum luptă şi Sebastian Ciobanu. Dar cel mai mult îmi place Cătălin Moroşanu. Vreau şi eu să ajung ca Moroşanu! Chair multă lume spune că semăn puţin cu Cătălin, mai ales că am avut nasul rupt! Îmi place «nebuneala» lui în ring. Stilul meu de bătaie este exact ca al lui. Eu am mai multă «nebuneală» decât Cătălin! Iau pumni, picioare în cap, nu contează, merg înainte. Când intru în ring, ce-o fi o fi! Ori eu, ori ăla cu care mă bat. Nu tehnică… figuri… Nu! Bătaie! Dacă apuc să-i dau o cioată, e gata!“, îşi explică strategia Bogdan.

 

Citește și Fratele șefului SRI, implicat în celebrul Dosar DADJ Iași. Brăilean: „Bun de trimis după țigări”

 

Nu-i plac luptele în „cuşcă“

Bogdan nu este foarte atras de luptele în stil MMA, considerând că sunt prea plictisitoare şi că se pierde prea mult timp cu lupta la sol: „Îmi place agresivitatea din MMA, dar… cam atât. Am făcut vreo câteva antrenamente de MMA, dar mi se par foarte plictisitoare. Trebuie să lupţi şi la sol, să-i prinzi nu-ştiu-cum piciorul sau o mână… Nu! Nu-mi place. Ai intrat în ring, pac: un ciocan în bot şi gata treaba! Nu să te lupţi la sol… figuri… Nu!“

 

 

Antrenorul Constantin (dreapta) are cuvinte de la laudă la adresa sportivului cu istoric inedit

Antrenor: „Parcă e Cătălin la început!“

Antrenorul lui Bogdan Năstase, Mihai Constantin de la Clubul Scorpions Cotnari Iaşi, se declară extrem de mulţumit de modul în care a progresat elevul său şi este convins că acesta va face o figură frumoasă în anii următori. „La prima gală la care a participat, l-am luat mai mult aşa, pentru experienţă. El a câştigat toate meciurile prin KO. M-am dus şi l-am întrebat de unde are o asemenea forţă şi o asemenea ambiţie. Lui i-a fost ruşine la început să-mi spună că este cioban. Asta am aflat pe urmă, de la un coleg de-al lui. Eu i-am spus că trebuie să fie mândru că este cioban şi că nu are de ce să-i fie ruşine. Acum, pe 7 martie, are un adversar foarte dificil, mai mare în vârstă decât el, mai experimentat, care s-a antrenat în Olanda. Eu sunt convins că Bogdan va face o figură frumoasă. Este ca o sosie a lui Moroşanu! Când mă uit la Bogdan, parcă îl văd pe Cătălin la început! Are o combativitate extraordinară şi nu abandonează, indiferent ce se întâmplă. Va fi un luptător mare!“, şi-a caracterizat Mihai Constantin elevul.

 

 Stilul lui Moroşanu i-a adus acestuia o mulţime de fani

Moroşanu, alt traseu inedit

Modelul lui Năstase este tot un sportiv cu un parcurs spectaculos. Promovat intens de ProTV, Cătălin Moroşanu nu s-a dat la o parte din a-şi face publicitate în cele mai insolite moduri, notorietatea fiind completată de meciurile câştigate în ring. Ulterior, a intrat în politică, fiind ales consilier judeţean şi a participat la mai multe emisiuni de divertisment, de la diferite posturi TV. În aceste zile, Moroşanu se află în Africa de Sud, fiind concurent la o emisiune a aceluiaşi post ProTV.   

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Protest inedit, la Kabul. Mai mulți bărbați afgani au purtat burqa, în semn de susținere față de femeile din țara lor
Articolul următorNu i-au convins pe judecători. Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș rămân în arest preventiv
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments