Toți l-au turnat pe unul, unul i-a turnat pe toți

0
107

 Afaceriştii şi politicienii s-au turnat mai ceva ca după deviza Muschetarilor la DNA: toţi l-au denunţat pe unul, iar acela i-a aranjat pe toţi. Dosarele Microsoft, ANRP şi Gala Bute sunt formate din zeci de denunţuri ale suspecţilor, în care aceştia şi-au dat complicii pe mâna procurorilor.

Dosarul Microsoft reprezintă cea mai mare colecţie de denunţuri din istoria DNA. Oameni de afaceri şi politicieni celebri s-au turnat cu toţii între ei, ce-i drept unii de la prima audiere, alţii după luni de zile de arest.

Primul care a vorbit cu procurorii a fost fostul mare tenismen Dinu Pescariu, de altfel şi om de afaceri. Alături de el a turnat şi Claudiu Florică, cel care reprezenta interesele Microsoft în România.

Astfel, au ajuns la DNA fostul ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu, afaceristul Dumitru Nicolae, zis Niro, dar şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, şi Gheorghe “Pinalti” Ştefan, vicepreşedinte al PDL şi primar al municipiului Piatra Neamţ.

 

Sandu a turnat primul

Fostul ministru Gabriel Sandu a fost primul politician care a turnat la DNA. Astfel, Sandu i-a denunţat pe Cocoş, Niro, Pinalti, dar şi pe Vasile Blaga, coordonator al campaniilor electorale în PDL.

Dumitru Nicolae i-a turnat, la rându-i, pe Dorin Cocoş, dar şi pe Alexandru Bittner, om de afaceri apropiat atât de Adrian Năstase, cât şi de grupul de la Golden Blitz, aflat, odată, în graţiile lui Traian Băsescu.

Nici fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, nu s-a lăsat mai prejos, ce-i drept după aproape patru luni de arest preventiv: a spus că Elena Udrea ştia tot ceea ce se întâmpla şi că banii ajungeau la partid sub oblăduirea lui Vasile Blaga.

Şi-a denunţat până şi colegul de celulă, pe Pinalti. Acesta a dat, la rându-i, o declaraţie procurorilor DNA, în care l-a învinuit pe Cocoş. Prea târziu, procurorii DNA ştiau deja totul. Foştii miniştri PDL Valerian Vreme (Comunicaţii) şi Daniel Funeriu (Învăţământ) sunt, de asemenea, menţionaţi în dosarul Microsoft.

Delaţiunile de pe filiera PSD

Dorin Cocoş nu şi-a denunţat doar fosta soţie, ci şi bancherii care l-au ajutat. Astfel, el l-a indicat pe preşedintele Unicredit, Răsvan Radu, dar şi pe Şerban Tănăsescu, fiul fostului ministru de finanţe Mihai Tănăsescu.

De altfel, DNA a solicitat aviz şi pentru începerea urmăririi penale împotriva acestuia din urmă. Iar Mihai Tănăsescu nu este singurul PSD-ist menţionat în dosarul Microsoft.

Procurorii Anticorupţie au mai cerut Parlamentului şi Preşedinţiei avize pentru urmărirea penală a senatorilor Ecaterina Andronescu, fost ministru al învăţământului, şi Şerban Mihăilescu (cunoscut şi drept Micky Şpagă), fost secretar general al Guvernului.

Pe listă se adaugă numele foştilor miniştri Alexandru Athanasiu (Muncă) şi Dan Nica (Comunicaţii), acesta din urmă europarlamentar.

Reţeaua din ANRP

 

 

Afaceristul Sergiu Diacomatu le-a povestit procurorilor despre şpăgile date lui Dorin Cocoş, atât pentru el, cât şi din partea lui Gheorghe Stelian, pentru obţinerea de despăgubirirecord de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Diacomatu a dat declaraţii şi despre Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, dar care a făcut parte, în trecut, şi din conducerea ANRP. Cocoş i-a denunţat, la rându-i, pe Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian, dar şi pe Crinuţa Dumitrean, fostă şefă a ANRP, o apropiată a lui Ioan Oltean, fost vicepreşedinte PDL.

Turnătorii Elenei Udrea

 

 

Denunţurile au adus-o la DNA şi pe Elena Udrea, care este suspectă în dosarele Gala Bute şi Microsoft. Denunţată de fostul soţ Dorin Cocoş, Elena Udrea avea să fie turnată şi de colaboratorii apropiaţi.

Ana Maria Topoliceanu, pe care Udrea o ajutase să devină directoare a Companiei Naţionale de Investiţii, dar pe care a luat-o şi în excursia de la Paris, a fost prima care a turnat-o. Acelaşi lucru l-a făcut consilierul Ştefan Lungu, dar, ulterior şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana.

 

 

 

 

 

 

Sursa: libertatea

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBucureştiul vrea să fie port la Dunăre de 151 de ani
Articolul următorSteaua București – CFR Cluj 1-0, meci greu pentru stelişti părăsiţi de suporteri
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments