VIDEO. Comentariul lui Ion Cristoiu la videoclipul "eu sunt ocupantul rus"

0
92

Un blogger rus a postat pe youtube un filmuleţ propagandistic despre binefacerile imperialismului rusesc. Imaginile prezintă în culori roz istoria expansionistă a Rusiei, concentrată asupra realizărilor din Siberia, Ucraina şi Ţările Baltice. Videoclipul, devenit viral pe internet, nu vorbeşte însă despre dramele umane provocate de ocupantul rus. Asta nu l-a împiedicat însă pe vicepremierul Dmitri Rogozin să distribuie filmuleţul pe Twitter, către aproape 500.000 de fani. Invitat la Ora de Știri, Ion Cristoiu a explicat de ce filmulețul este pură propagandă a expansionismului rusesc.

Conceput sub forma unei scrisori deschise adresate preşedintelui Obama, videoclipul cu peste 3 milioane de vizualizări este mai mult decât o retrospectivă în imagini. Mesajul ocupantului rus vorbeşte despre frustrarea provocată de abandonarea teritoriilor lăsate în urmă şi mai ales depre faptul că acestea i se cuvin.

Scrisoarea se termină cu o ameninţare directă, deşi este prezentată ca un avertisment politicos, venit din partea unui ocupant iubitor de pace, care este în acelaşi timp cel mai bun luptător din lume. Ocupantul rus priveşte expansiunea sa din Siberia, Ucraina, Ţările Baltice şi Asia Centrală ca pe o binefacere adusă popoarelor cucerite.

Aminteşte despre stepele pustii transformate în teritorii industrializate, înzestrate cu fabrici, uzine şi centrale electrice. De asemenea, sunt prezentate performanţele fostelor populaţii ocupate, capabile în trecut să producă, de la rachete spaţiale, până la vapoare şi maşini. Acestea sunt puse în contrast cu realităţile prezentului, din care nu lipsesc „Maidanele”, drogurile şi faptul că aceiaşi oameni „spală toalete în Europa”.

Ocupantul rus nu uită că a rezistat la rândul său în faţa invaziilor străine şi precizează ca niciunul dintre agresori nu a avut un final fericit, indiferent dacă acesta s-a numit Napoleon sau Hitler. Valorile occidentale, numite „libertate ipocrită” şi „democraţie putredă”, nu înseamnă nimic, întrucât interesele ocupantului rus sunt diferite.

Ce uită să spună filmulețul de propagandă asumat de unul dintre liderii foarte vocali de la Moscova – a încercat să afle Mihai Rădulescu, la Ora de Știri, de la jurnalistul Ion Cristoiu, directorul revistei Historia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: tvr

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments