Valeri Moraru a anunţat când iese Rapidul din insolvenţă

0
63

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, marţi, că este posibil ca gruparea să iasă din insolventa la vară, precizând că ar fi păcat că echipa construită de antrenorul Cristian Pustai să nu îşi propună în sezonul următor participarea în cupele europene.

„Noi ne dorim şi pot spune că e posibil să ieşim din insolventa la vară, până să înceapă următorul sezon. Din punctul de vedere al procedurilor în momentul de faţă suntem peste aşteptări. Cu dosarele suntem destul de înaintaţi, să vedem cum decurg lucrurile şi la termenele următoare. Dar ar fi păcat de echipa asta să nu facem tot posibilul să ieşim din insolventa. Avem jucători valoroşi care zic eu că au demonstrat până acum şi chiar ar fi păcat să nu ne propunem obiective mai îndrăzneţe precum participarea în cupele europene”, a afirmat Moraru, scrie hotnews.ro.

Conform regulamentelor UEFA, un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se afla în insolventa. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Echipa giuleşteana se afla în prezent pe poziţia a 15-a în clasamentul Ligii I şi are ca obiectiv în actualul sezon salvarea de la retrogradare.

FC Rapid este prima grupare de fotbal din România care a intrat în insolventa. La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a deschis procedura asupra grupării giulesteane, aflată la acel moment în proprietatea lui George Copos.

Criza financiară a clubului Rapid a continuat chiar dacă structura acţionariatului s-a schimbat în două rânduri, gruparea fiind preluată după intrarea în insolventa de Adrian Zamfir şi, ulterior, de Valerii Moraru.

În prezent, şapte cluburi din Liga I sunt în procedura de insolventa: FC Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov. Alte două grupări aflate în insolventa, Gloria Bistriţă şi FC Vaslui, nu mai activează în Liga I, fiind dezafiliate de Federaţia Romană de Fotbal.

 

 

 

 

 

Sursa: realitatea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments