Vestea primită de un bărbat închis pe nedrept aproape 40 de ani: "E fantastic! Nici nu ştiu ce să spun"

0
79

Un bărbat din statul american Ohio, care a executat 39 de ani de închisoare pe nedrept, fiind acuzat de uciderea unui bărbat, va primi milion de dolari despăgubiri pentru condamnarea greşită, relatează Reuters.

Ricky Jackson a fost eliberat în luna noiembrie a anului trecut, după aproape patru decenii petrecute în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu a comis-o. Acum, o instanţă de judecată a decis că statul Ohio trebuie să-i plătească bărbatului despăgubiri în valoare de 1 milion de dolari.

Jackson a aflat vestea de la un jurnalist: „Uau, nu ştiam asta. Uau, uau, uau, e fantastic, omule. Nici nu ştiu ce să spun. Înseamnă enorm”, a reuşit să spună americanul.

Ricky Jackson a fost închis, alături de cei doi fraţi ai săi, pe baza mărturiei unui băiat în vârstă de 12 ani, Eddie Vernon, care a spus că a fost martor la crimă, potrivit Sky News.

Acum în vârstă de 57 de ani, Ricky a început să plângă imediat ce a auzit că va fi eliberat. Decizia a venit după ce Vernon, care a ajuns la 53 de ani, a recunoscut că a minţit la proces – de fapt, în timpul crimei, se afla în drum spre şcoală.

 

ricky jackson

După aflarea acestui lucru, poliţiştii au un nou suspect, care a fost arestat în urmă cu trei ani pentru alte infracţiuni. Ronnie şi Wiley, fraţii lui Ricky, au depus şi ei cereri de rejudecare a cazului.

Iniţial, Ricky Jackson a fost condamnat la moarte, însă decizia a fost anulată în urma unei erori birocratice.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments