Vicepremierul Rogozin acuza NATO că pregăteşte un atac prin Internet. "Ţările mici sunt o ameninţare pentru Rusia"

0
51

Cunoscut pentru declaraţiile sale belicoase, Dimitri Rogozin a vorbit marţi despre planurile NATO de a ataca Federaţia Rusă mai întâi prin online.

Vicepremierul rus pentru industria de apărare s-a lansat, cu prilejul unei conferinţe pe tema securităţii cibernetice organizată de Universitatea de Stat din Moscova, într-o serie de speculaţii privind planurile Occidentului. “Trebuie să înţelegem limbajul colegilor noştri din NATO: când vorbesc despre apărare, ei se pregătesc pentru ofensiva, când spun agresiune ei se referă de fapt la apărare”, a declarat Rogozin, potrivit agenţiei TASS..

Menţionând experienţa sa de ambasador al Rusiei la NATO între 2008 şi 2011, actualul vicepremier a declarat că experţii NATO intenţionează să folosească Internetul pentru a paraliza sistemul de apărare şi structura de comandă a unei tari pentru ca apoi această să fie atacată de forţele militare convenţionale. Ca urmare, a conchis el, Rusia ar trebui să se aplece mai serios asupra problemei securităţii cibernetice, ca să nu fie victima unui agresiuni online.

“La ora actuală există trei surse de ameninţări la adresa ţării noastre”, a spus Rogozin. “Mai întâi, din partea unor ţări mai puternice tehnic şi a unor coaliţii formate din astfel de ţări. Al doilea tip de ameninţare vine de la duşmani egali ca putere cu noi iar al treilea tip, de la în amici mai slabi”. Vicepremierul a precizat că se referă la organizaţii teroriste, dar şi la tari mici, dând ca exemplu conflictul dintre Rusia şi Georgia din 2008. “În ciuda superiorităţii sale clare, Rusia a suferit pierderi”, a spus Rogozin, omiţând să spună că forţele Kremlinului au înregistrat doar 67 de morţi în acest conflict în care armata georgiana a fost zdrobită în câteva ore.

Vicepremierul a vorbit şi despre duşmanii din interior ai Rusiei. “În ziua de azi vedem, din păcate, mulţi intelectuali care devin membri ai organizaţiilor teroriste şi îşi folosesc abilităţile împotriva noastră, a ţării în care trăiesc”. Ca urmare, Rogozin a insistat ca ţara să să se doteze cu arme, dar şi cu software, de ultima generaţie.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments