VICTIMA ȘI CĂLĂUL, față în față. Diana – o fată de zece, Eduard Perju – „un mutuzan”. „Părea un băiat de treabă”

0
434

Crima care a zguduit Iașul, a produs un șoc puternic în rândul tinerilor de liceu, în special pentru cei care au cunoscut-o pe victimă, Diana Elena Gugunică, dar și pe asasin, Eduard Perju. Fata, spun cunoscuții, era numai de zece la școală, cuminte și ineresată mai mult de școală decât de o relație. Despre criminalul de 16 ani colegii spun că era foarte retras.

 

Diana era olimpică la Limba şi literatura română. Întreg cartierul, cunoscuţii şi părinţii sunt în stare de şoc de la aflarea veştii.

Mama fetei este infirmieră la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, iar tatăl ei are două locuri de muncă, pentru a-şi putea întreţine familia, arată bzi.ro.

 

 

Prietenii fetei, care locuiau în aceelaşi bloc cu victima, au povestit că aceasta era de nota zece şi părea chiar veselă în ultima perioadă. Tânăra era preocupată de şcoală şi nu părea să dea semne că ar trece printr-o perioadă dificilă. Diana Elena Gugunică locuia în cartierul Frumoasa și învăța la Liceul „Dimitrie Cantemir”.

 

Eduard Perju, prietenul victimei, se situa la polul opus conform opniilor exprimate de cunoscuți pe rețelele de socializare:

„Dumnezeu să o ierte! …stau şi mă gândesc dacă Dumnezeu mai există.?..cu ce a greşit acea fată să moară în aşa chinuri? …îl cunosc pe băiat ..părea un băiat de treaba . ok ..îmi era prieten ..nu l aş fi văzut să facă asta …unde era Dumnezeu în acel moment??? Merită pedeapsa maximă”, scris un cunoscut de-al băiatului.

 

„C… mamii lui, un sunet nu scotea in scoala si uite ce face. Odată nu l-am văzut prin școală să comenteze, offf, degeaba îi dă ani de pușcărie, fata este moartă, nimic nu o mai aduce înapoi!”, spune un alt coleg.

 

 

Conform procurorilor, crima s-a comis pe fondul geloziei. Cei doi tineri şi-au dat întâlnire în Parcul Copou, iar la un moment dat băiatul i-a spus fetei că are o surpriză pentru ea, anume că i-a cumpărat un colier. Acesta i-a cerut tinerei să se întoarcă cu spatele să-i pună colierul, iar aceasta, deşi fără încredere, l-a ascultat. În acel moment băiatul a strangulat-o. Băiatul spune că ar fi luat banda de plastic din maşina tatălui său. Autorul crimei este din Horpaz, iar ancheta a scos la iveală că după ce s-au despărţit, eleva a avut o relaţie cu un alt tânăr.

 

Băiatul din cauza căruia a fost gelos criminalul care a ucis-o pe fată a ajuns să-i fie frică să meargă şi la şcoală, spun criminaliștii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments