VIDEO. Maşină care poate fi condusă cu permis de scuter, de la 14 ani

0
551

Franţa este prima ţară din Europa în care maşina electrică Twizy de la Renault poate fi condusă de la 14 ani, de către cei care deţin un permis pentru scuter, scrie www.themotorreport.com.au.

 Decizia vine ca urmare a unei directive europene de armonizare a legislaţiei în ceea ce priveşte permisele auto, care include în categoria de cvadriciclurilor care pot fi conduse cu permis de scuter şi modelul de la Renault.

Noul regulament – care înainte se aplică de la vârsta de 16 ani, se aplică doar modelului Twizy Life 45, care este dotat cu un motor de doar 5 CP şi care atinge un maxim de 45 km/oră. Spre comparaţie, Twizy EV are o putere de 13 CP şi poate ajunge la 80 km/oră.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca modelul pe patru roţi dotat cu airbag şi centuri de siguranţă să fie preferat de tineri, că alternativă la scuterele cu două roţi.

 

 

Potrivit Renault, compania a vândut mai mult de 15.000 de maşini Twizy Life 45 până în prezent în Europa. Preţurile pornesc de la 6.800 de euro.

 Twizy dispune în partea frontală de o trapă care acoperă cablul de încărcare, iar maşina se poate branşa la orice priză de 220 V. Bateria se încarcă complet în 3 ore şi 30 de minute.

 Dotările standard de confort şi siguranţă includ airbag frontal, frâne cu disc pe toate rotile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranţă, sistem de dezaburire şi pre-echipare audio, tapiţerie rezistenta la apă, 2 torpedouri şi 2 spaţii de depozitare în spate.

Printre dotările opţionale se regăsesc sistemul de uşi cu deschidere verticală, jante de aliaj, acoperiş panoramic sau senzori de parcare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: incont

2 1 vote
Article Rating


Articolul precedentMAE: Până acum nu au fost identificaţi cetăţeni români la bordul avionului prăbuşit. Ce informaţii au ajuns la minister
Articolul următorRecomandarea SEDCOM LIBRIS: Facebook. Fabrica de narcisism, de Teodor Baconschi, Editura Humanitas
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments