VIDEO. Poliţia din SUA, din nou criticată după ce doi ofiţeri au lovit brutal un bărbat de culoare pe care l-au oprit în trafic

0
85

Poliţiştii americani sunt din nou acuzaţi că au făcut abuz de forţă în cazul unui bărbat de culoare, în timpul unui raid în trafic.

Un video publicat de presă americană arata cum doi poliţişti din Detroit opresc în trafic un şofer, apoi îl scot din maşină, iar unul dintre ei îl pune la pământ şi începe să-l lovească în mod repetat cu pumnul în cap, de 16 ori mai exact.

Oamenii legii l-au arestat pe Floyd Dent (57 de ani) în ianuarie, fiind acuzat că s-a opus arestării şi că avea asupra sa cocaină, deşi bărbatul susţinea că drogurile i-au fost plantate chiar de către poliţişti la momentul reţinerii. Acuzaţiile au fost ulterior retrase, bărbatul neavând cazier.

„Am noroc că încă sunt în viaţă, cred că încerca să mă omoarte, mai ales când m-au sufocat. Eram la ultima respiraţie, îi tot spuneam poliţistului – te rog, nu pot să respir”, a mărturisit Floyd Dent pentru postul MDIV, scrie BBC.

Bărbatul, care este angajat al Companiei Ford, spune că a petrecut două zile în spital pentru rănile de la faţă şi cap.

Cazul a generat noi proteste în Statele Unite, oamenii din Michigan cerând concedierea celor doi poliţişti implicaţi în incident.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments