VIDEO. REUTERS a găsit martorii doborârii Boeing-ului MH17

0
46

Locuitorii satului Cervovnîi Jovten, din regiunea Doneţk, au povestit pentru agenţia internaţională REUTERS, că au văzut racheta, care pe 17 iulie 2014 au doborât avionul de pasageri de pe ruta MH17.

Petr Fedotov, în vârstă de 58 de ani, a spus în faţa camerei de luat vederi că, în timpul atacului, el se afla în grădină. El a auzit o bubuitură, după ce a văzut o rachetă pe cer, iar mai apoi bucăţile avionului care cad jos.

Potrivit Reuters, Fedotov a spus în faţa camerei că racheta a fost lansată de pe teritoriul controlat de forţele ucrainene. Însă, nai târziu, când camera a fost deconectată, acesta a afirmat că racheta a fost lansată de pe teritoriul controlat de separatişti. Bărbatul povesteşte că muncitorii care se aflau în câmp, i-au arătat unde se afla instalaţia de lansare a rachetelor de tip „Buk”.

Despre lansarea rachetei, au povestit şi alţi locuitori din Cernoîi Jovten, Olga Krasilnokiva, Valentina Kovalenko şi fiica aceştia Anastasia. Acesta afirmă că au văzut racheta şi explozia avionului.

fostul luptător al batalionului separatist „Vostok”, care s-a numit Igor, a confirmat pentru REUTERS, că pe 17 iulie 2014, în apropierea satului Cernovîi Jovten se afla o instalaţie de lansare a rachetelor „Buk”. Potrivit luptătorului, cu 30 de minute înainte de doborârea Boeing-ului, a fost lansată o rachetă, care ţintea un avion ucrainean de luptă, piloţii căruia au reuşit să se catapulteze. Despre atacul asupra avionului civil, Igor nu a spus nimic.

Avionul Boeing 777 care s-a prăbușit la frontiera ruso-ucrainiană, pe teritoriul ucrainian controlat de separatiștii pro-ruși, a fost doborât cu o rachetă sol-aer lansată de un complex de rachete antiaeriene de fabricație rusă, a anunțat o sursă din cadrul statului major al Aviației Militare a Ucrainei, citată de portalul cenzor.net.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRaportul lui Nemţov despre implicarea Rusiei în Ucraina va fi publicat în aprilie
Articolul următorUn nou serviciu de transfer de bani în România și Republica Moldova
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments