Vrei mai mult sex? Află ce spun cercetatatorii că trebuie să faci

0
75

Sunt o mulţime de semnale mixte din partea societăţii când este vorba de aşteptările în ceea ce priveşte sexul în căsnicie. Potrivit zvonurilor, oamenii căsătoriţi fac amor adesea, apoi vin copiii şi totul se duce pe apa sâmbetei. Adio, sex de dimineaţă, adio întâlniri fierbiti joi seara, adio intimitate. Oare este viaţa sexuală a persoanelor căsătorite atât de lineară?

 Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Archives of Sexual Behavior, în medie, viaţa sexuală a unui cuplu căsătorit se afla, iniţial, pe un trend descendent odată cu trecerea anilor însă după o anumită perioadă aceasta se revigorează.

Echipa de cercetarea a analizat viaţa amoroasă a 1.656 de cupluri căsătorite, cu vârste între 57 şi 85 de ani. Unele dintre aceste familii au peste 50 de ani de căsnicie. Potrivit datelor studiate, viaţa sexuală începe furtunos apoi trendul este în scădere. Însă în cuplurile care durează mai mult de o jumătate de secol, viaţa sexuală devine mai activă.

Samuel Stroope, profesor de sociologie la Universitatea de Stat din Louisiana susţine că acest fenomen are loc datorită creşterii încrederii şi intimităţii care se dezvoltă între membrii cuplului odată cu trecerea anilor.

 Însă cum se compara o primă căsnicie de durată cu un al doilea mariaj? Dacă prima căsnicie nu a mers şi ai găsit pe altcineva cu care eşti mult mai compatibil, înseamnă că vei avea parte de mai mult sex? Nu neapărat.

Persoanele care au rămas cu primul/a soţ/soţie au parte de mai mult sex decât cei care s-au recăsătorit. Ceea ce înseamnă că oamenii ar trebui să se concentreze mai puţin pe „condimentarea relaţiei” şi mai mult pe găsirea de modalităţi pentru întărirea căsniciei.

 

 

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments