Ingineri români, evacuați în ultima clipă din Yemen de un vas din China

0
76

Trei cetățeni români, angajați ca ingineri într-o companie care activează în Yemen, au fost evacuați din această țară de o fregată a Republicii China, informează Ministerul Român de Externe, ca răspuns la o solicitare Digi24.

 

Românii au fost evacuați la 30 martie și au fost duși în Djibouti, de unde a fost organizat transportul acestora către țară.

 

Ministerul Afacerilor Externe a monitorizat permanent operaţiunea de evacuare şi a menţinut legătura cu cei trei cetăţeni români şi cu reprezentanţii firmei unde aceştia îşi desfăşurau activitatea. Demersurile de repatriere s-au finalizat cu succes, precizează MAE.

 

Ministerul reamintește că pe site-ul său este publicat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major” –„Părăsiţi imediat zona sau ţara!”

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentȘapte adepți ai Statului Islamic, expulzați din România. Unul dintre ei, student din Tunisia, se arăta dispus să devină martir
Articolul următorDosarul „Socola” va fi judecat cu suspecții în afara gratiilor. Managerul Lucian Burlea rămâne sub control judiciar
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments