N-a împăcat nici capra, nici varza. Ion Caramitru îi reproșează directorului TNI Cristian Hadji Culea lipsa de comunicare cu angajații

0
224

Sosit la Iași pentru a media conflictul dintre conducerea Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și actori, preşedintele UNITER, actorul Ion Caramitru, a ajuns la concluzia că principala vină a directorului Cristian Hadji Culea este legată de faptul că nu a ştiut să comunice cu artiștii.

 

Ion Caramitru s-a aflat, joi, la Iași, pentru a media disputa dintre artiști şi conducerea teatrului. El a spus că nu i se poate reproşa lui Cristian Hadji Culea faptul că este interimar din 2011 la şefia instituţiei.

„Nu cred că acest memoriu şi întâlnirea de azi mi-a confirmat, este un memoriu care să distrugă ceea ce s-a construit până acum, puţin, mult, nu are importanţă. Trebuie rapid soluţionată condiţia managerului: ori i se dă mandatul aşa cum trebuie şi este evaluat cu ce face, cât face, cum face, cum cheltuieşte banii ş.am.d., ori este eliberat din funcţie. Numai că ministerul se află într-o culpă juridică, eliberarea din funcţie fără justificare poate duce la un proces care să dea câştig omului, nu instituţiei”, a precizat Ion Caramitru, citat de Radio Iași.

 

Actorii şi reprezentanţii Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi au refuzat orice comentariu după întâlnirea cu preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

 

În urmă cu o lună o parte dintre actorii naționalului ieșean l-au învinuit pe actualul director de management defectuos și au redactat un memoriu în acest sens pe care l-au trimis Ministerului Culturii și UNITER-ului.

 

Tot joi, la Iași, președintele UNITER a mai spus că bugetul alocat culturii a ajuns, în acest an, la 0,08 la sută, iar subfinanțarea actului cultural ar putea închide anumite instituţii de profil din România.

 

„Bugetul culturii, din care ne subvenţionăm ca instituţii, a scăzut dramatic. Dacă ne referim la PIB în 1990 când Andrei Pleşu era ministru era de 0,33 la sută din PIB, adică cum a numit-o el, „nimic virgulă ceva”, iar acum este 0,08 când în toată Europa civilizată bugetul culturii pleacă de la unu la sută din PIB. Pericolul desfiinţării culturii prin nefinanţare este foarte mare”, a mai spus Ion Caramitru.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Cum ar arăta Pământul dacă s-ar topi toată gheața de la poli
Articolul următorCercetătorii au descoperit o legătură între sărăcie şi dezvoltarea creierului în copilărie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments