Propaganda rusă continuă: „Ucraina, România și Republica Moldova sugrumă Transnistria”

0
98

Ucraina, România și Rep. Moldova, sub patronajul SUA și al UE, sugrumă regiunea transnistreană, izolând conflictul din regiune, scrie presa din Rusia.

 

Potrivit Rosbalt.ru, Republica Moldova menține blocada economică asupra regiunii separatiste, iar ca răspuns, Tiraspolul amenință să se retragă de la masa negocierilor privind soluționarea diferendului transnistrean. Totodată, publicația notează că autoritățile ucrainene au decis excluderea punctelor de trecere a frontierei cu regiunea transnistreană Cuciurgan şi Platonovo, inclusiv punctul feroviar Cuciurgan din lista celor prin care este permisă circulaţia produselor accizabile, ceea ce agravează situația economică a Tiraspolului.

 

În același timp, Rosbalt.ru notează că autoritățile regionale de sud din cadrul Serviciului de Stat de Grăniceri a Ucrainei au sporit măsurile de securitate pe segmentul autonomiei găgăuze a graniţei dintre Republica Moldova și Ucraina, aspect generat de victoria în alegerile pentru funcţia de başcan al regiunii de către candidatul susținut de Moscova, Irina Vlah.

 

În încheierea articolului semnat de Victor Yaduha pentru publicația moscovită, se lansează întrebarea legată de schimbul teritorial pe care Ucraina l-ar avea în vedere pentru calmarea spiritelor în regiune. ,,Oare sună lipsită de fundament la Kiev ipoteza potrivit căreia Moscova este pregătită să schimbe Transnistria pe Donbas?”.

 

 

 

(Sursa: infoprut.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments