RECORD de încasări, la Primăria Iași. Mii de ieșeni s-au îmbulzit să-și plătească dările pentru a evita penalitățile

0
59

Veniturile Primăriei municipiului Iași din taxe şi impozite au crescut cu 5% în primul trimestru al anului. În primele trei luni din 2015, s-au încasat 29,6 milioane lei, arată „Ziarul de Iași”.

 

Peste 2,5 milioane de lei s-au încasat numai în ultimele trei zile din luna martie, în condiţiile în care se percep penalităţi de întârziere de la 1 aprilie. Situaţia nu este însă una finală întrucât pentru ziua de 31 martie nu au fost încă operate veniturile realizate prin virament bancar.

 

În schimb, la casierii, a fost încasată o sumă de 1,06 milioane lei de la aproape 4.000 de contribuabili care au lăsat plata taxelor pentru ultima zi. Într-o zi normală, încasările municipalităţii se situează între 200.000 şi 400.000 lei.

„Referitor la încasările realizate la principalele impozite locale şi amenzi de la începutul anului şi până la 31 martie 2015, acestea sunt mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu excepţia impozitului pe mijloace de transport persoane fizice”, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

 

În primul trimestru al acestui an, peste 116.000 de contribuabili (persoane fizice şi juridice) şi-au achitat dările, cu 2% mai mult decât în 2014.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPrea puțin! Doar patru ani și patru luni de închisoare pentru viața olimpicului ucis în accidentul din zona lacului Veneția
Articolul următorSimona merge mai departe, la Miami! În semifinale se va întâlni cu numărul 1 mondial, Serena Williams
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments