TEROARE ÎN TURCIA. Al treilea atac armat în Istanbul. Ploaie de gloanțe asupra unei secții de poliție

0
54

Un nou atac armat a avut loc în Turcia, miercuri după-amiază. Vizat a fost sediul Poliţiei din Istanbul. Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra instituţiei. Potrivit BGNNews.com, unul dintre atactori – o femeie – a fost ucis în schimbul de focuri. Femeia era pregătită să se arunce în aer.

 

Complicele său a fost rănit, potrivit unor rapoarte. De asemenea, doi poliţişti au fost răniţi.

 

Acesta este al treilea atac în Turcia, în 24 de ore. Anterior, miercuri, o persoană înarmată a încercat să intre cu forţa în sediul partidului de guvernare Justiţie şi Dezvoltare (AKP). Atacatorul a fost neutralizat de forţele de ordine.

 

În Turcia s-a organizat, miercuri, înmormântarea procurorului Mehmet Selim Kiraz, luat ostatic marţi şi ucis în cursul intervenţiei poliţiei. Kiraz a fost rănit în piept şi cap şi a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. El investiga cazul unui adolescent care a murit în urma rănilor produse de poliţişti în timpul protestelor anti-guvernamentale din 2013.

 

Autorităţile turce au arestat, miercuri, peste 30 de persoane suspectate a face parte dint gruparea de stânga radicală ce a organizat luarea de ostatici de la tribunalul din Istanbul.

 

Ambii atacatori care l-au luat ostatic pe Kiraz făceau parte din Frontul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP/C), o organizaţie marxist-leninista fondată în anul 1978.

 

Incidentele din Turcia vin pe fondul intensificării tensiunilor politice în Turcia, înainte de alegerile legislative din 7 iunie. Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), al preşedintelui Recep Tayyp Erdogan, care şi-a scurtat vizita de miercuri din România din cauza incidentului, încearcă să obţină majoritatea parlamentară pentru a putea schimba Constituţia în sensul sporirii puterilor preşedintelui.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments