Vinurile moldoveneşti au succes la NASA, după ce au fost respinse de Rusia

0
140

După o colaborare de 55 de ani cu agenția rusă de explorare spațială „Roskosmos”, Vinăria Purcari a încetat colaborarea cu instituția și a lansat un test pilot, pentru livrarea vinurilor ZGOP către Agenția NASA.



Potrivit unui comunicat oficial al Vinăriei Purcari, deși livrările către „Roskosmos” nu au avut niciodată o pondere comercială importantă în structura de vânzări a companiei, Moldova a fost întotdeauna mândra că vinurile sale sunt o sursă sigură de eritrocite pentru participanții la programele spațiale ale Federației Ruse.

În acest sens, Vinăria anunță despre lansare cu succes a unui test pilot, lansat în parteneriat cu NASA, pentru livrarea vinurilor ZGOP către agenția americană.

 

„Colaborarea cu NASA este mai mult decât o onoare. Este o confirmare a calității indisputabile a vinurilor de Purcari, dar si a experienței cosmo-nutriționiștilor din Moldova. Este bine știut că în perioada sovietică, întreaga industrie cosmo-alimentară își avea baza în Moldova, iar experiența noastră este neîntrecută în lume”, spune Sorin Bălănel, director Marketing la Vinăria Purcari.

Potrivit comunicatului, NASA și-a exprimat interesul în colaborarea cu vinăria din Moldova, datorită experienței de peste 50 de ani pe care aceasta o are în producerea nutriției certificate ZOGP.

 

Institutul moldovenesc de Microbiologie și Biotehnologie conduce unul dintre cele mai vechi programe de elaborare a produselor alimentare spațiale, lansate în 1960, cu un an mai devreme de primul zbor uman pe orbită, se mai spune în comunicat.

 

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments