25 de bolnavi cu malformaţii cranio-faciale, operați gratuit de o echipă mixtă româno-americană, la Iași

0
111

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi (IRO) se pregăteşte pentru un al doilea maraton chirurgical prin care vor fi operaţi, gratuit, în jur de 25 de bolnavi cu malformaţii cranio-faciale sau cu sechele după diferite tipuri de tumori. Chirurgi ieşeni în colaborare cu colegi americani vor realiza procedurile medicale la începutul lunii februarie.

 

În primele două săptămâni din februarie, medicii ieşeni şi americani vor realiza câteva zeci de proceduri medicale pentru aproximativ 25 de bolnavi.

 

Intervenţiile chirurgicale sunt posibile în baza unei colaborări dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” şi Universitatea din Virginia (SUA). În mai anul trecut, alţi 18 pacienţi au beneficiat de proceduri medicale la cele mai înalte standarde în cadrul aceluiaşi proiect.

 

În cea de-a doua sesiune de intervenţii, 10-15 pacienţi vor beneficia de intervenţii pentru corectarea unor malformaţii cranio-faciale, 3-4 bolnave vor beneficia de reconstrucţia sânului pierdut prin mastectomie, alţi 3-4 pacienţi vor beneficia de reconstrucţii plastice după tumori de cap şi gât şi încă 4 bolnavi vor beneficia de reconstrucţii plastice după alte tipuri de tumori.

 

Prin intermediul acestui proiect, la Iaşi se pun bazele primului centru craniofacial din Europa de Est. Proiectul este în valoare de aproximativ 160.000 de dolari şi se desfăşoară pe parcursul a trei ani.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPNL a luat, PNL a încasat. Final cutremurător în proiectul lui Costel Alexe: nu sunt vipere!
Articolul următorVasile Miron, ucigașul copilului din Costuleni, va fi adus vineri, din Germania
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments