Actorul George Alexandru a încetat din viață sâmbătă la Spitalul Fundeni, unde fusese supuse unei intervenții chirurgicale. Actorul împlinise 58 de ani în noiembrie. Trupul neînsuflețit va fi depus luni, la ora 11, la Teatrul Notarra, pe scena caruia a apărut de nenumarate ori, urmând sa fie îmormântat, tot luni, la cimitirul Ghencea.
Născut în Bucureşti, George Alexandru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea actorie. În primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea şi Dan Micu, iar în următorii ani de studenţie a lucrat sub îndrumarea lui Gelu Colceag şi Ion Cojar. La Teatrul Nottara, George Alexandru a urcat pe scenă în 1985, când era încă student. A apărut în spectacolele semnate de Ion Cojari Alexandru Dabija (Olelie; Vânătorii, de Fănuş Neagu, respectiv Scapino, de J.B.P. Molière).
Totuşi, debutul pe o scenă profesionistă bucureşteană s-a petrecut în 1982, la Teatrul Foarte Mic, în montarea lui Cristian Hadji-Culea, Nu pot să dorm, de Ion Brad.
La Studioul Casandra al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, a apărut în numeroase producţii, printre care: Mioriţa, de Valeriu Anania, regia: Mihai Mălaimare (1986); Opera de trei parale, de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt, de Henrik Ibsen, regia: Ştefan Iordănescu (1985); Rosenkrantz şi Guildenstern, de Tom Stoppard, regia: Radu Băieşu (1985).
Timp de doi ani, a fost în trupa Teatrului de Stat V.I. Popa din Bârlad, unde a lucrat la două spectacole semnate de Cristian Nacu (1987): Intrigă şi iubire, de Friedrich Schiller şi Rămâne pe joi, de Eugenia Busuioceanu, precum şi Fluturi de noapte, de Dinu Grigorescu, regia: Bogdan Ulmu (1986).
La Teatrul Nottara a fost prezent pe afiş, practic neîntrerupt, din anul 1987, unde a apărut în spectacole precum True West, de Sam Shepard, regia: Alexandru Măzgăreanu (2010); Jocul dragostei şi al morţii, de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); Capul de răţoi, de George Ciprian, regia: Răzvan Dincă (2004); Romeo şi Jeannette, de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2002); Titanic Vals, de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Vino la pod, iubita mea! de Gabor Kiszely, regia: Alexandru Repan (2001); O noapte furtunoasă, de I.L.Caragiale, regia: Dan Micu (1996); Thomas Becket, de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); Revizorul, de N. Gogol, regia: Mircea Cornişteanu (1995).
(Sursa: stirileprotv.ro)