Autorităţile sucevene, în alertă după ce la Cernăuţi au murit cinci oameni din cauza gripei porcine

0
74
FOTO: Adevărul

FOTO: Adevărul

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a decis să instituie la punctul de trecere a frontierei Siret un spaţiu special amenajat, unde o echipă medicală va face triajul persoanelor suspecte de gripă porcină, urmând să fie transportate la spitalul judeţean cele care prezintă simptomele infecţiei.

 

Decizia a fost luată la o reuniune convocată astăzi, ca urmare a cazurilor de gripă porcină apărute în Cernăuţi şi în alte zone din Ucraina. Autorităţile locale fac totodată apel la populaţia din zona de graniţă să evite deplasarea în ţara vecină.

 

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Suceava, Ion Burlui: „În oraşul Cernăuţi au fost înregistrate cinci decese cauzate de virusul AH1N1, /…/ confirmat şi de informaţiile apărute în mediul virtual. Fenomenul epidemiei cu virusul AH1N1 este mai amplu în oraşele Kiev, Odessa şi Lvov. Din datele pe care avem, vă pot spune următoarele: în data de 28.01, Ministerul Ucrainean al Sănătăţii a confirmat decesul a 122 de persoane, cauzat de virusul AH1N1. De asemenea, Ministerul de Externe din Bucureşti le recomandă românilor să nu meargă în viitorul apropiat în Ucraina, unde este această epidemie, sau dacă merg, să se documenteze, să vadă măsurile care trebuie luate în acest sens.”

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments