Tăietor de lemne din Bacău, rănit grav de urs. A mers pe jos șapte kilometri până să ceară ajutor

0
91
FOTO: financiarul.ro

FOTO: financiarul.ro

Un bărbat în vârstă de 39 de ani este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) din Bacău după ce a fost rănit grav de un urs. Incidentul s-a petrecut în pădurea satului băcăuan de munte Camenca, bărbatul deplasându-se pe jos aproximativ şapte kilometri, în zăpadă, până acasă şi apoi la spital, potrivit Radio Iași.

„Bărbatul a ajuns la Bacău cu plăgi delabrante la nivelul membrelor superioare, produse prin muşcătura de urs, dar şi având contuzii toraco-abdominale. A fost supus unei intervenţii chirurgicale, după ce mai suferise o operaţie la spitalul Comăneşti”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

 

Potrivit acestuia, pacientul urmează să fie supus unei noi interveţii chirurgicale, ‘pentru grefă de piele în zonele afectate’.

Agresiunea ursului s-a petrecut în pădurea din Camenca, unde bărbatul, însoţit de fiul său, mersese să taie lemne de foc. Bărbatul s-a luptat cu animalul, însă a fost salvat de fiul său, care a reuşit să pornească drujba de tăiat lemne, moment în care ursul a fugit în pădure. Deşi rănit grav, bărbatul a reuşit să se deplaseze prin zăpadă şapte kilometri pe jos pentru a ajunge mai întâi la casa sa, iar de acolo a fost transportat la Spitalul din Comăneşti. Acolo a fost operat şi stabilizat, dar pentru că rănile erau grave şi viaţa sa în pericol, a fost transferat transferat la SJU Bacău.

 

În ultima lună, prezenţe ale unor urşi în localităţi băcăuane au fost semnalate la Gârleni şi Hemeiuşi, la 5 km de municipiul Bacău, însă nu s-au înregistrat cazuri de atacuri directe asupra unor oameni. În urmă cu un an, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din comuna Agăş, a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost atacat de o ursoaică în timp ce tăia lemne în pădure, fiind salvat de câinele său.

 

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments