BAROSANUL. Patronul celei mai mari rețele din Iași umflă 15 milioane de euro/an de la drogații de „păcănele”

0
1572

Doi necunoscuți au o afacere la Iași care se bate de la egal la egal cu marii industriași, furnizorii de utilități sau cu liderii din construcții. Drogul pe care îl vând se găsește la fiecare colț de stradă.

 

Royal Amex, deținută de Cristinel Prelipcean și Cătălin Scafaru, are 257 de slot-machine în tot județul. În 2014 au încasat 67 milioane de lei, o treime din toată suma jucată în Iași. În total, ieșenii aruncă 40 milioane de euro pe „păcănele” în fiecare an. Dependenții vând tot ce au, își distrug familiile, ajung la suicid sau chiar la crimă.

 

Doi necunoscuți au o afacere la Iași de 67 milioane de lei pe an. Cifra veniturilor reprezintă, ca idee, jumătate din cifra de afaceri declarată de Apavital, tot în 2014, una dintre cele mai mari companii la nivel de județ, cu aproape 1.000 de angajați. În schimb, cei doi au o mână de salariați, dar pentru ei lucrează mașinile, cele 257 de aparate de „păcănele” împânzite prin tot județul. Cristinel Prelipcean și Cătălin Scafaru, acționarii Royal Amex, sunt noii „tătuci” ai jocurilor de noroc din Iași.

 

Fenomenul are dimensiuni nebănuite: cele 13 firme acreditate în județ au declarat cifre de afaceri care arată că ieșenii aruncă 40 milioane de euro pe an la păcănele. Aisbergul are un vârf vizibil: fiecare colț de bloc aflat la stradă, în Iași, are un spațiu pentru jocuri. Sub apă, la adâncime, se adună banii.

 

Un material exploziv despre dependenții de păcănele și cei care profită de pe urma acestei afaceri găsiți în ediția print a săptămânalului 7EST de miercuri, 6 ianuarie 2016.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments