Barroso: „Este în interesul României să adere la zona euro, atunci când va fi pregătită”

0
71

Este în interesul României să adere la zona euro, atunci când va fi pregătită, iar acest lucru depinde în mare parte de progresele pe care le va face, a declarat vineri, într-un interviu pentru AGERPRES, fostul preşedinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso, care a adăugat că Europa ar fi fost într-o situaţie mult mai dificilă dacă nu ar fi existat moneda unică.

„Nu sunt la curent cu starea exactă a pregătirilor (României privind adoptarea monedei euro – n.r.). Cred că acest obiectiv trebuie păstrat, însă nu pot comenta în privinţa anului”, a afirmat Barroso, în contextul prezenţei sale la Universitatea de Vest din Timişoara, unde i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

„Cred că este în interesul României să adere la zona euro, atunci când va fi pregătită. Când se va întâmpla acest lucru depinde în mare parte de progresele României”, a spus fostul preşedinte al Comisiei Europene.

„Este foarte important ce aduce adoptarea monedei euro în privinţa investiţiilor. Am văzut acest lucru, de exemplu, în Slovacia. A fost fost bine ce s-a întâmplat cu euro (în Slovacia – n.r)”, a adăugat el.

 

Citește continuarea pe ECONOMICA.net

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments