Boierie pe bani publici: spațiu comercial la Ciurea, mai scump decât în Palas

0
142

Primarul din Ciurea și bulibașa Colea Stănescu au pus la cale o afacere din fonduri europene. Primăria plătește din bani europeni chirii de 17-18 euro/mp pentru două spații închiriate în Lunca Cetățuiei, la fel ca în cel mai mare mall din Moldova, aflat în centrul Iașului. Prețurile reale de închiriere la blocurile din comună sunt la nivelul de 1-4 euro/mp. Se plătesc în veselie zeci de mii de lei lunar, iar când proiectul european se termină, se închide coșmelia, fiindcă toți banii au fost tocați.

 

Noua modă în fraudarea fondurilor europene poartă un nume: SES. „Structuri de Economie Socială”, adică firme cu angajaţi persoane defavorizate a căror activitate este finanţată iniţial de UE, acestea au „explodat” pe baza finanţărilor POSDRU din 2015. „Dacă veţi verifica, jumătate nu mai funcţionează”, a declarat, pentru 7EST, un jucător de pe piaţa locală a acestui tip de fonduri. Una dintre explicaţii: jefuirea banilor din proiecte.

 

Pentru două spaţii de 60 mp, respectiv 150 mp, firme înfiinţate de Primăria Ciurea din fonduri europene au plătit chirii de 17-18 euro mp pe lună. Pe piaţa reală, în comună chiriile sunt de 1-4 euro/mp. Unul dintre spaţiile închiriate aparţine bulibaşei Colea Stănescu, iar cel de-al doilea unui apropiat al primarului Cătălin Lupu.

 

Un material incendiar despre sifonarea banilor publici și europeni citiți în ediția print a săptămânalului 7EST de miercuri, 20 ianuarie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments