Bolnavii de cancer din Vaslui au rămas fără medic oncolog. Singura soluție este transportul pacienților la Iași

0
129

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei bolnavilor de cancer din judeţ, după ce Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost închisă, în urma demisiei singurului medic oncolog.

 

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că se va încerca în cel mai scurt timp contractarea unor servicii medicale pentru ca bolnavii de cancer să poată primi tratamentul de care au nevoie, iar între timp, pentru o parte dintre pacienţi se va asigura transportul în judeţul Iaşi.

 

„Încercăm să găsim soluţii pentru rezolvarea problemei. Transportul pacienţilor la Iaşi este o soluţie temporară şi nu la îndemâna multor dintre pacienţi bolnavi de cancer, care sunt în stare gravă şi nu sunt transportabili. Vom contracta o serie de servicii medicale, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament în judeţul Vaslui. Precizez că Spitalul Judeţean are doi rezidenţi oncologi, care cu siguranţă vor veni să lucreze în unitatea sanitară”, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

 

Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, a declarat că, începând de săptămâna viitoare, va fi pus la dispoziţie un microbuz pentru pacienţii bolnavi de cancer care necesită tratament urgent, aceştia urmând să fie duşi, pe baza unor programări, la Institutul Oncologic din Iaşi.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a rămas, de luni, fără medic oncolog, după ce doctoriţa Cristina Pârău şi-a înaintat demisia, alegând să activeze în mediul privat. Odată cu plecarea medicului, Secţia Oncologie a fost închisă, iar asistentele medicale şi infirmierele redistribuite în alte secţii.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments