Campania de strângere de fonduri: „Salvați istoria Iașului -Salvați Casa Creangă”. Conturile deschide pentru donații

0
98

Institutul de Psihiatrie „Socola” a inițiat campania de strângere de fonduri intitulată „Salvați istoria Iașului – Salvați Casa Creangă” destinată reabilitării clădirii unde pe vremuri a funcționat seminarul în care povestitorul Ion Creangă a urmat cursurile pentru a devine preot.

 

Clădirea aflată în prezent într-un stadiu avansat de degradare se află în curtea Institutului de Psihiatrie „Socola”, iar, în perioada 1803-1905 a funcţionat Seminaria „Veniamin Costachi” unde Ion Creangă a învăţat în perioada 1855-1858 pentru a deveni preot.

 

Ținând cont că spațiul nu are activitate medicală directă s-a ales această metodă de finanțare urmând ca în clădire să fie amenajat un Muzeu dar și folosirea spațiului pentru deschiderea unui Centru de Cercetare pentru copii și adolescenți care au nevoie de suport psihologic fiind afectați de dependența de tehnologie cum ar fi telefoane mobile, tablete sau computerul.

 

Cei care doresc să sprijine acest proiect pot face donații în următoarele conturi:

RO33TREZ40620F370100XXXX. TREZORERIA IASI INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA, CUI4541165.

sau în conturile deschise la Sucursala BCR Iași:

RO38 RNCB 0175 0336 1957 0001 USD;

RO54 RNCB 0175 0336 1957 0004 EUR;

RO81 RNCB 0175 0336 1957 0003 RON;

 

În cadrul campaniei vor fi derulate și evenimente culturale cu scop caritabil în vederea strângerii de fonduri.

„Lansarea campaniei „Salvați  istoria Iașului -Salvați Casa Creangă„ a avut un impact pozitiv în rândul societății civile care și-a manifestat interesul să ne sprijine. Vrem să mulțumim tuturor reprezentanților  mass-media care  s-au implicat în promovarea acestui proiect. Fiind un simbol al Iașului, dorim să continuăm acest proiect, iar, prin acțiunile de informare realizate cu sprijinul mass-media să sensibilizăm societatea civilă dar și autoritățile locale în vederea salvării clădirii care face parte din lista monumentelor istorice”, a declarat dr Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

 

În cadrul campaniei Institutul de Psihiatrie „Socola” adresează o invitație și firmelor de construcții care pot sprijini acest proiect fie prin donații în materiale de construcții sau realizarea  unor etape din lucrările de consolidare a clădirii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentE bătut în cuie: românii nu mai au voie să fumeze în spații publice
Articolul următor3 C: Cunoaștere, Cultură, Cercetare. Schimb de bune practici cu bibliotecari din rețeaua publică și cea școlară din județul Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments