Celebru deținut-scriitor, eliberat din Penitenciarul Iași. Lucrările scrise în pușcărie și munca prestată i-au redat libertatea

0
118

Un deţinut celebru din Penitenciarul Iaşi a primit aviz favorabil pentru a ieşi din puşcărie. Gheorghe Teodorescu, fost director al Bibliotecii Centrale Universitare, va fi eliberat în cursul zilei de astăzi după ce ieri Tribunalul Iaşi a respins contestaţia procurorilor anticorupţie care cereau ca profesorul să rămână în puşcărie, arată „Ziarul de Iași”.

 

Gheorghe Teodorescu a fost încarcerat în luna aprilie a anului trecut, după ce a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru infracţiuni de corupţie. Din totalul celor 30 de luni de închisoare, Teodorescu a executat efectiv mai puţin de 9 luni şi jumătate. Fostul director al INSOMAR a beneficiat de faptul că are peste 60 de ani, caz în care deţinuţii sunt propozabili eliberării condiţionate după executarea a jumătate din pedeapsă. De asemenea, Teodorescu a mai scris trei cărţi în spatele gratiilor, câştigând astfel 90 de zile. Munca prestată în penitenciar l-a ajutat, de asemenea, pe Teodorescu să iasă mai devreme.

 

Teodorescu a scris trei cărţi în penitenciar: „Comunicare, opinii şi sondaje“, „Spaţii, teritorii, instituţii. Fragmentarium de sociologie politică“ şi „Migraţie sau exod? Europa „noilor veniţi“ şi provocările economiei sociale“.

 

Gelu Teodorescu a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare în aprilie 2015, în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Teodorescu a comis faptele în calitate de director al INSOMAR.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments