COD GALBEN de ninsori și vânt puternic. Temperaturi foarte scăzute

0
75

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de viscol şi temperaturi foarte scăzute pentru un sfert de ţară.

 

Atenționarea vizează perioada 3 ianuarie, ora 14.00 – 4 ianuare, ora 12.00.

 

În intervalul menţionat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zăpada.

Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.

 

În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40…45 km/h.

 

La munte urmează o zi friguroasă, cu valori termice care vor porni de la minus 18 grade în Ceahlău şi se vor opri la minus 5 grade la Stâna de Vale. Norii vor acoperi, din când în când, cerul şi numai izolat va ninge slab prin Carpaţii Orientali, iar vântul va fi activ mai ales pe creste.

 

Weekendul se va încheia cu temperaturi foarte scăzute. Astfel, maximele nu vor trece de 0 grade, iar minimele vor ajunge la minus 20 de grade în depresiuni. În schimb, la începutul săptămânii viitoare vremea se va încălzi semnificativ. Mâine, ninsorile vor ocupa jumătatea de sud a ţării, în timp ce luni şi marţi va ninge în majoritatea regiunilor. Treptat, însă, prin vest şi sud-est vor apărea şi lapoviţa şi chiar ploaia şi se va forma polei.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments