Comisar-şef de la IPJ Bacău, arestat preventiv pentru favorizarea infractorului

0
93

Un comisar-şef de la IPJ Bacău, Adrian Movilă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Adrian Movilă a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, fiind acuzat că, în cursul anului 2015, a ajutat două persoane cercetate în dosare penale, prin transmiterea de informaţii şi oferirea de indicii şi sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat în cadrul anchetelor.

 

Astfel, Adrian Movilă l-a ajutat pe S.M. pe parcursul desfăşurării unei anchete într-un dosar care a fost finalizat prin trimiterea în judecată a făptuitorului pentru săvârşirea a 14 infracţiuni, ajutor concretizat în transmiterea de informaţii legate de anchetă, oferirea de indicii şi sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat ulterior în cursul urmăririi penale, dar şi în transmiterea către familia acestuia de informaţii din dosar.

 

De asemenea, Adrian Movilă este acuzat că l-a ajutat pe P.I.G. în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-un dosar în care acesta era cercetat pentru evaziune fiscală.

 

Poliţistul a fost reţinut joi de procurori, după care a fost dus în faţa unui magistrat de la Judecătoria Bacău, care a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAPEL către ieșeni. Cum doriți să arate viitoarele uniforme ale vatmanilor RATP?
Articolul următorE oficial: rămânem izolați! Moldova nu va avea autostradă din bani europeni. Vor fi realizate doar studii de fezabilitate
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments