Compartiment de neurochirurgie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani

0
134
FOTO: botosani.ro

FOTO: botosani.ro

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani va dispune de un compartiment de neurochirurgie, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea. Noua structură, constituită în premieră la Botoşani, va fi deservită de doi medici rezidenţi, angajaţi începând din această lună.

 

Cei doi medicii vor prelua bolnavii care, până acum, erau direcţionaţi către Clinica de neurochirurgie din Iaşi, potrivit Radio Iași. „Ei asigură deja consultaţiile pe secţii, iar după amenajarea acesteia vor fi făcute şi intervenţii chirurgicale ca să nu mai meargă pacienţii la Iaşi. Pacienţii care necesită consult chirurgical nu mai sunt trimişi la spitalele din Iaşi, ci consultaţiile se acordă la Botoşani”, a afirmat Bercea.

 

Compartimentul, care va funcţiona cel mai probabil de la începutul lunii februarie, va avea zece paturi. Consiliul Judeţean Botoşani urmează să asigure, în şedinţa din această lună, fonduri de circa 600.000 de lei pentru achiziţia de aparatură medicală. Potrivit reprezentanţilor spitalului, peste 200 de pacienţi din Botoşani au fost transferaţi, în 2015, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iaşi.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments