Dan Mihalache: „CSAT nu are instrumente pentru a verifica 23.000 de magistraţi”

0
88
FOTO: rfi.ro

FOTO: rfi.ro

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a declarat că se îndoieşte că CSAT are instrumentele necesare pentru a verifica 23.000 de magistraţi şi a emite verdictul că nu există printre ei ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete.

Totodată, Mihalache a spus că şi intenţia anunţată de o asociaţie a magistraţilor de a da în judecată CSAT este „hazardată”, pentru că rolul CSAT este prevăzut de lege, transmite gandul.info.

„Dacă mă întrebaţi pe mine este puţin complicat. Nu văd aici foarte bine rolul CSAT şi poate într-o zi această prevedere ar trebui regândită pentru că CSAT nu are instrumente la dispoziţie pentru a verifica 23.000 de magistraţi”, a explicat Mihalache.

 

Potrivit lui Dan Mihalache, CSAT poate doar să trimită declaraţiile pe proprie răspundere catre instituţiile abilitate pentru a vedea dacă în rândul judecătorilor sunt şi ofiţeri acoperiţi.

„Răspunsul institiţiilor acesta fost (nu există ofiţeri acoperiţi în rândul judecătorilor-n. r.)”, apreciind că CSAT nu are capacităţi proprii pentru a „umbla după ofiţeri acoperiţi”.

 

Dan Mihalache a afirmat că are „anumite dubii asupra acestei proceduri”, însă, „acesta a fost răspunsul instuţiilor statului”. Pe de altă parte, Mihalache a calificat drept „hazardată” afirmaţia preşedintei Uniunii Judecătorilor din România, de a da în judecată CSAT.

 

 

Citește continuarea pe gandul.info

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Bărbat reţinut pentru cămătărie şi şantaj. Ce au găsit poliţiştii în urma perchezițiilor
Articolul următorNoi reguli pentru încheierea contractului de credit bancar
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments