Dialog ca-n filmele cu proști între Turnul de control și pilotul avionului ieșit de pe pistă, la Cluj

0
132

Turnul de control i-a anunțat pe piloți să mai aștepte cu aterizarea vreme de câteva minute pentru ca plugurile care curățau zăpada să se poate retrage de pe pistă. Înregistrarea discuției dintre pilot și turnul de control dezvăluie detalii șocante.

 

În timp ce pilotul aeronavei Blue Air anunța că a ieșit de pe pistă, cei din turnul de control îi urau „Bine ați venit”. De asemenea, directorul Aeroportului Internațional din Cluj Napoca, David Ciceo a dezvăluit faptul că aeronava Blue Air a ajuns mai repede la Cluj Napoca decât era programat și că turnul de control i-a anunțat pe piloți că pe pistă sunt utilaje de deszăpezire și că trebuie să mai aștepte cu aterizarea câteva minute pentru ca plugurile să se poate retrage.

 

Au apărut discuțiile dintre pilotul avionului și turnul de control.  Dialogul este absolut halucinant în condițiile în care pilotul anunță că a ieșit de pe pistă, iar cel din turnul de control îi răspunde cu „Bine ați venit!”:

 

„Pilot: Turnule, 9301 – tocmai am ieşit din pistă.

Turnul de control: Confirm. Bine aţi venit! Continuaţi spre Delta (n.r. altă pistă), către poziţia de îmbarcare.

Pilot: Nu m-aţi înţeles! Am ieşit din pistă.

Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulțumesc!”

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au deschis joi un dosar în care se cercetează împrejurările în care un avion aparţinând companiei Blue Air a ieşit de pe pista Aeroportului Cluj-Napoca, informează Agerpres.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la locul evenimentului s-a deplasat un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, precum şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare.

 

„Piloții Blue Air au anunțat că nu au combustibil suficient și vor să facă o aterizare de urgență. Ei trebuiau să aibă suficient combustibil pentru a ajunge la un aeroport din apropiere. Li s-a cerut un termen ca să iasa utilajele de pe pistă, ningea abundent, și ei au declarat că nu au suficient combustibil. Faptul că se deszăpezea între timp, se făcea asta din cauza ninsorii abundente. Li s-a spus să aștepte ca să iasă utilajele de deszăpezire și ei au spus că nu au combustibil suficient. Ningea abundent, utilajele au ieșit ca să îndepărteze zăpada, conform instrucțiunilor. Pista era în condiții corespunzătoare pentru aterizare. Aeroportul nu are nicio vină în această situație. Comisia va analiza înregistrările din cutia neagră, discuțiile piloților din cabină, etc. și se va stabili cine e vinovat și cine nu”, a spus Ciceo

 

Directorul David Ciceo a spus că înainte de avionul Blue Air, alte șapte avioane au decolat și aterizat în condiții de siguranță.

 

(Sursa: EVZ.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCea mai „sofisticată” trecere de pietoni din România
Articolul următorUn cunoscut transportator din Ardeal, arestat preventiv pentru pedofilie. Victimele aveau între 8 și 16 ani
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments