Fostul judecător Nicuşor Maldea rămâne încă 30 de zile în arest

0
67
FOTO: carasanul.ro
FOTO: carasanul.ro
Nicuşor Maldea
Curtea de Apel Bucureşti a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare a fostului judecător Nicuşor Maldea, de la Tribunalul Caraş-Severin, în dosarul în care este acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment a două firme.

Decizia, luată ca urmare a propunerii procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), nu este definitivă şi poate fi contestată de fostul magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).  În acelaşi dosar, instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru lichidatorii judiciari Ion I. Tudor şi Nicolae Călin Oancea şi a arestului al domiciliu pentru lichidatorul Loredana Berar, transmite Adevărul.

Nicuşor Maldea a fost arestat pe 17 octombrie, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două firme. La sfârşitul lunii octombrie, Maldea a demisionat din magistratură, iar în 5 noiembrie preşedintelui Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a judecătorului.    Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 15 octombrie, ca lichidatorii Ion I. Tudor, Ion M. Tudor, Loredana Berar şi Călin Oancea să fie arestaţi preventiv, dar aceştia au contestat decizia. ICCJ a hotărât, în 22 octombrie, ca Loredana Berar să fie plasată în arest la domiciliu şi a menţinut deciziile primei instanţe în cazul celorlalţi trei inculpaţi.

Procurorii DIICOT fac cercetări faţă de un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

 

 

Citește continuarea pe Adevărul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments