Greșeală fatală. Baronul drogurilor „El Chapo” Guzman, capturat după un interviu acordat actorului Sean Penn

0
96

Actorul Sean Penn s-a întâlnit în secret cu baronul mexican al drogurilor ”El Chapo”, înainte ca acesta să fie arestat, pentru a realiza un interviu care a apărut sâmbăta în revistă Rolling Stone. Guvernul mexican ştia despre întâlnirea celor doi.

 

Articolul a fost publicat la o zi după anunţul privind capturarea lui „El Chapo” Guzman în apropiere de Los Mochis, localitate de coastă situată în statul Sinaloa, în nord-vestul Mexicului, de unde este originar. Guzman a fost arestat ca urmare a unei operaţiuni a forţelor armate mexicane, după şase luni de la evadarea lui spectaculoasă dintr-o închisoare de maximă securitate.

 

Sean Penn a declarat că s-a dus în octombrie 2015 în pădurea mexicană pentru „a avea o întâlnire de şapte ore” cu celebrul traficant, urmată de interviuri prin telefon şi înregistrări video.

 

 

Guvernul mexican ştia că actorul mexican şi ”El Chapo” s-au întâlnit anul trecut, în timp ce traficantul era dat în urmărire, a declarat sâmbătă pentru AFP o sursă a guvernului federal.

 

Întâlnirea din octombrie 2015 dintre Penn şi Guzman face parte din elementele de anchetă care au permis să se ajungă la arestarea, vineri, a celui mai căutat narcotraficant din lume, a precizat sursa, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul.

 

Guvernul mexican a anunţat sâmbătă că deschide calea extrădării în Statele Unite a baronului drogurilor „El Chapo” arestat cu o zi înainte după ce a evadat din închisoare în urmă cu şase luni.

 

„Odată cu recapturarea lui Guzman Loera, se vor angaja diverse proceduri de extrădare”, a declarat Ministerul Justiţiei într-un comunicat, fără a anunţa o dată pentru posibila extrădare a liderului cartelului Sinaloa, notează AFP.

 

Autorităţile subliniază că procurorii au primit anul trecut două mandate de arestare pentru extrădare şi că avocaţii lui Guzman au trei zile la dispoziţie pentru a formula obiecţii. Ele adăugă că „vor aduce elemente” pentru a combate orice strategie a apărării de a se opune extrădării.

 

Joaquin „El Chapo” Guzman a fost arestat vineri la Los Mochis, în statul Sinaloa (nord-vestul Mexicului), la şase luni după o evadare spectaculoasă din închisoarea de înaltă securitate din Altiplano, pe 11 iulie. După arestarea lui Guzman în februarie 2014, preşedintele Enrique Pena Nieto a refuzat că el să fie extrădat în Statele Unite şi a promis să-l judece şi să-l încarcereze în Mexic.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments