Grevă de avertisment la Tarom. Traficul aerian va fi perturbat. Cursa București-Iași va decola cu întârziere

0
123

Grevă de avertisment, vineri, la Aeroportul Otopeni. Angajaţii companiei care asigură transportul pasagerilor, încărcatul bagajelor şi curăţenia avioanelor anunţă că vor întrerupe lucrul timp de două ore, fiind nemulţumiţi de program, dar şi de nivelul de salarizare.

 

Între orele 13.00 și 15.00, traficul aerian ar putea fi perturbat. Cursa București-Iași de la ora 13.55 va decola cu întârziere.

 

Reprezentantul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cristian Cioc, a explicat că, în mod normal, programul ar trebui să fie de 12 ore de muncă intercalate cu 24 sau 48 de ore de pauză, însă acesta nu se mai respectă din cauza lipsei de personal. Iniţial, compania a avut aproape 900 de angajaţi, însă în prezent mai sunt aproximativ 700, care trebuie să asigure acelaşi volum de muncă, informează mediafax.

 

În plus, peste jumătate dintre angajaţi cer avans la salariu pentru că nu le ajung banii până la salariul următor, a spus reprezentantul sindicatului. El a spus că un încărcător de bagaje şi marfuri are un salariu net sub 1.200 de lei, fără a avea inclus sau asigurat transportul până la aeroport, în condiţiile în care 90 la sută dintre firmele care lucrează în aeroport asigură şi transportul salariaţilor.

 

Un alt aspect care îi nemulţumeşte pe protestatari este și faptul că oamenilor care încarcă bagaje şi care ridică zilnic tone de kilograme, li se mai cere să facă şi alte activităţi, cum ar fi degivrarea avioanelor.

 

Sindicaliştii precizează că, pe perioada desfăşurării grevei, participanţii la grevă vor proteja bunurile unităţii, fiecare salariat aflat în grevă aflându-se la locul său de muncă.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments